Voi reveni la scandalul Severin, oricum mi-e clar ca omul nu mai are nici un viitor in Parlamentul European si ar trebui sa plece singur. Dar m-a enervat ce spune el despre The Sunday Times:

Cristian GhineaFoto: CRPE

`Un ziar specializat in producerea si colportarea scandalurilor, un ziar care a exprimat si exprima in permanenta puncte de vedere eurosceptice, eurofobe`

Asta e peste poate. Poate ca Severin crede ca toti citim doar Libertatea si CanCan si ne ia de prosti.

The Sunday Times este ziarul meu preferat, este cel mai aproape de ziarul meu ideal. The Sunday Times este editia de duminica a lui The Times si apare in 1,3 milioane de exemplare (asta inseamna cit primele 10 ziare romanesti la un loc, incluzand tabloidele).

Sunday Times este cit o caramida de gros si are de toate: politica, dezbateri intelectuale, un supliment de cultura absolut fabulos, suplimente de gradinarit si life style, etc. Aproape jumatate de kilogram de scrieri extraordinare.

Asta e obiceiul la britanici, ziarele serioase scot duminica cite o caramida de ziar, care functioneaza cu redactie separata de ziarul mama. In ideea ca britanicii stau duminica si citesc. Si chiar poti pierde o duminica intreaga citind The Sunday Times. De fapt, idealul meu de duminica e sa stau cu o cafea sub nas pe malul Tamisei si sa citesc citeva ore Sunday Times, uitindu-ma din cind in cind la girla cum curge.

Specializat in scandaluri? Domnule, bati cimpii! Din Sunday Times sunt la curent cu dezbaterile intelectuale majore ale lumii de azi.

Eurosceptic? Moderat, cum e mainstream-ul in Marea Britanie.

Eurofob? Asta e partea ticaloasa. Cind nu iti place cineva, bati repede ceva cu `fob` in coada ca sa zica politicii corecti ca e „cîh”: islamofob, homofob, eurofob. Numai coruptofobi nu avem.

A, da, și faptul ca jurnalistii au inventat o companie de lobby fictiva. De ce anume ii acuza Severin?

-ca au facut un site fals „cu bani multi”

- ca aveau secretara care raspundea ca fiind de la firma si care spunea ca lobbistii falsi nu sint la birou, dar vor reveni ei cu telefon

- ca veanu saptaminal la el la birou

- ca au intrat in PE sub identitate falsa

Si intrebarea cheie: de ce atita bani au fost investiti in aceasta ancheta?

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro