De la Sf. Nicolae anul trecut incoace, prezenta in viata publica a presedintelui Basescu a fost discreta. Nu a lipsit complet din acest zgomot al fiecarei zile, dar nici nu a fost ca altadata alfa si omega stirilor mass-media. Adversarii sai, nu putini, au fost socati de acesta prezenta cumva olimpiana a lui Basescu, pe deasupra nimicurilor fiecarei zile si au atacat acum in alta directie: de ce tace presedintele?

Si totusi Presedintele a avut activitate si realizari serioase in aceste doua luni si jumatate din al doilea mandat. Este drept, nu a mai facut deliciul mass media prin remarci smulse de ziaristi din mersul catre automobil, la plecarea dintr-o vizita sau la cine stie ce masa de restaurant.

Basescu a facut o vizita istorica in Moldova. Lucrurile incep sa se miste acolo iar rezultatele se vor vedea in timp. Basescu a coordonat tratativele cu americanii privind acceptarea Romaniei sub scutul antiracheta. Basescu face o vizita importanta pentru viitor in Kazahstan (petrol, gaze si doar in subsidiar dar la fel de important platirea datoriilor istorice ale companiei Rompetrol catre Romania).

Si de acolo o vizita fulger in Afganistan teatru de razboi unde participam cu un contigent important alaturi de aliatul nostru SUA la un razboi aproape de guerila contra terorismului. Basescu a dovedit ca nu se amesteca in justitie. Arestarile si condamnarile lui Gutau si Solomon, cazul Ridzi, membrii marcanti ai PDL, chiar daca din randul doi au enervat peste masura adversarii sai dovedind pina la aceasta ora punctul deseori reiterat in programul sau privind neamestecul in treburile justitiei. Lotul Catalin Voicu cu membri din ambele tabere este iarasi un exemplu.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Ioan Avram

  • Nota: Ioan Avram este necunoscut opiniei publice, insa analizele si comentariile pot concura oricand cu textele unor analisti consacrati.
  • Date despre autor, asa cum se prezinta pe blog: Formatie tehnica. Proiectare CAD. Cu o mana de tineri alaturi navighez in apele firavei noastre economii capitaliste. Cititor.Toate cartile mari s-au scris; noi avem sansa de a le citi sau reciti! Observator. Lumea din jurul meu. Eu fata de lume. Scriu. Sant satul de zgomote false si de taceri vinovate din spatiul nostru public. Blog. Apare zilnic cu iluzia ca  scrisul vindeca!