In presa a aparut un clip YouTube in care Rumiana Jeleva, propusa comisar din partea Bulgariei, danseaza rumba intr-un show televizat.

De fapt, aparitia Rumianei Jeleva in acest moment artistic, o rumba inteleg - iertati-mi ignoranta in chestiuni de dansuri - ar fi avut ca scop sa o faca pe Jeleva mai cunoscuta publicului bulgar. Si impresia nu poate fi decat buna: arata bine si e gratioasa, scrie Anne Marie Blajan pe blog.

Probabil ca daca prestatia ei in audieri ar fi fost ireprosabila, atunci nimeni nu ar fi adus in discutie acest moment si probabil nimeni nu ar fi scotocit dupa inregistrare. dar Jeleva a fost lamentabila. Vorbeam cu un prieten de la Bruxelles, din PE, si ii ziceam ca ce a spus ea despre portofoliul ei, probabil ca puteam spune si eu, atat de vaga si neaplicata a fost. "Iarta-ma, Anne, cred ca tu vorbeai mai bine despre portofoliul ei", mi-a replicat el, confirmandu-mi ca opinia generala e ca evolutia bulgaroaicei a fost lamentabila.

Inteleg ca bulgarii nu vor sa o retraga, chiar daca ieri surse europene imi spuneau ca asta urmeaza sa se intample. Mai trag insa putin de timp, pentru ca, in final, mi se pare aproape evident ca Parlamentul nu va face compromisul de a o accepta. Schulz, liderul socialistilor, a pus punctul pe i: "Nu este suficient de buna pentru acest post". Asa cum scrie Barber, popularii vor cere si ei capul unui socialist, iar candidatul este Sefcovic, pentru niste declaratii rasiste impotriva romilor.

Ramane sa vedem, dar sunt aproape convinsa ca Jeleva va rata Comisia. Intrebarea este ce a fost in capul lui Borisov sa o trimita? Pe de alta parte, Borisov e o fosta garda de corp, asa cum a reamintit astazi tot Schulz, in replica la faptul ca Borisov s-a cam rastit la eurodeputati. Liderul liberal, Verhofstast a fost mai diplomat, dar germanul nu.

Oricum, chiar daca nu va fi comisar european, Jeleva are viitorul asigurat. Si, pe de alta parte, ar putea concura si la Dansez pentru tine. Are sanse foarte mari sa castige.

AICI pentru articol integral si video