Articolase de gaga, lalaieli, flecareala de taverna ! Asa caracteriza Cornel Nistorescu acum cateva saptamani scrierile ziaristilor care tocmai plecasera de buna voie sau siliti chiar de el de la Cotidianul. In locul lor, dl. Nistorescu planuia o noua ”presa dedicata cetateanului, iar nu maharilor si politicienilor”. De care pana si cel mai tare politician si mahar sa nu scape nevatamat:

“Traian Basescu chiar are de ce se teme de o presa facuta cu seriozitate.”

Stimati ceateteni, lasati la o parte flecarelile de taverna si cumparati Cotidianul de astazi! Veti putea citi o analiza despre alegerile prezidentiale care va este dedicata personal de Liviu Ioan Stoiciu, editorialist.

La inceput explicatia, adica cum vine treaba cu alegerile astea:

“La mijloc e totusi alegerea unui personaj-cheie in fruntea tarii, care ar putea schimba fata Romaniei (functia de presedinte de tara la romani e cea mai mare scofala, mai ales de cand Traian Basescu a demonstrat, la limita Constitutiei, ca poate fi si „jucator”, nu doar un „presedinte pasiv”; ce inseamna „jucator”: sa incerci sa controlezi totul si sa-ti impui propria vointa, cu orice pret, autoritar, conform intereselor personale si de partid sau de clan pe care le ai, dand de gustul puterii; adica presedintele tarii se poate amesteca in orice crede de cuviinta, el poate fi cel ce da ordin in administratia tarii, in Guvern sau in Consiliile Locale, impunand un premier de paie, si tot el poate da peste cap mass-media critice la adresa sa, facand totul sa o decredibilizeze; ca despre serviciile secrete si justitie - DNA - esentiale intr-un stat modern - cine nu stie ca ele stau la cheremul presedintelui-jucator Basescu?).”

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Mihai Damian.