Fiind week-end, putem lasa economia deoparte pentru a aborda si subiecte mai “usoare”, cum ar fi declaratia de joi a fiicei presedintelui conform careia aceasta ar fi de acord cu legalizarea drogurilor mai slabe, gen marijuana (chiar daca intre timp EBA si-a schimbat parerea, problema ramane). Sa vedem insa cum sta treaba cu drogurile.

Astfel, intr-un studiu realizat in anul 2007 (detalii aici) s-a stabilit ca heroina si cocaina sunt de departe cele mai periculoase droguri atat din punctul de vedere al dependentei, cat si al influentei negative asupra corpului uman.

Problema este ca in topul substantelor toxice se situeaza tutunul si alcoolul, ambele cauzand consumatorilor mai mult rau decat drogurile usoare gen marijuana (cannabis), LSD sau Ecstasy. Tutunul este insa legal in timp ce cannabisul, substanta mult mai putin toxica, este ilegal.

Nu sunt fumator, nu beau nici macar bere si nici nu ma droghez, prin urmare vorbesc din afara “sistemului” insa privind acest tabel, nu pot sa nu ma intreb pe baza caror criterii decid autoritatile care substante sunt legale si care nu.

Citeste restul materialului si comenteaza pe khris.ro.