Citesc o declaratie a secretarului de stat Gherghina, de la Finante, care spune ca e posibil ca Guvernul sa taie din investitii in perioada urmatoare. O masura mai debila nici ca se putea. Pai tocmai investitiile publice sunt recomandate in perioade de criza. Nu trebuie sa fii Keynes sa iti dai seama de asta, ci doar sa deschizi un curs de economie, scrie Dan Popa.

Se pare insa ca ai nostri guvernanti in afara de a taia din cheltuieli, nu stiu face nimic. Ai somaj in crestere? Hai sa vedem ce cheltuieli mai taiem. Se anunta un an secetos? Trebuie taiate de undeva, niste cheltuieli. L-au arestat pe Penescu? Repede, taiati cheltuielile!!!

Nu exista nicio strategie de iesire, nu exista un plan coerent, iar declaratiile la limita tampeniei, cum ca lumea isi inchide firmele nu din cauza crizei, ci pentru ca asa e viata, acopera un gol intelectual pe masura.

Ceea ce le fac acum profesorii, si-o merita din plin. Nu sunt bucuros, dar tin minte cum in campanie, madam Andronescu umbla din televiziune in televiziune cu un dosar ca sa arate tuturor cum va mari ea salariile profesorilor.

In fine, asa cum spuneam, Romania n-a mai avut un Guvern atat de prost de pe vremea lui Decebal.