Un om inteligent invata din experienta altora, unul mediocru din propria experienta, unul prost nu invata.

Cine crede ca e primul intr-o situatie "fara iesire" este, de obicei, needucat. Sunt foarte rare situatiile fara corespondent in istorie. Este un mod simplu de a fi important cand te adresezi unor oameni fara educatie, invoci situatia exceptionala si te infatisezi ca salvator. Este modul uzual in care oamenii la putere conduc, se folosesc de incultura celor care-i aleg. Guvernul actual invoca o situatie exceptionala ca sa ia orice hotarare aberanta, cum e taierea a doua treimi din fondurile cercetarii, pe motiv de criza.

Chiar daca o sa fiu blamat, accept acest lucru spunand, cat mai clar, ca Romania are un popor needucat, care accepta orice palavra, a oricarui Guvern, la randul lui needucat. Exista anumite grupuri, cum sunt magistratii, doctorii, profesorii si acum cercetatorii care devin rand pe rand victimele atacurilor presei. Deoarece Guvernul nu stie sa ofere paine ofera circ. Si ca in vremea Imperiului Roman scoate in arena niste victime care sunt vinovate de tot raul. Cei din tribune se bucura ca nu sunt ei jos si injura, ca sa fie alaturi de cei de la putere, in speranta ca n-o sa fie si ei aruncati jos.

Ministrul Ecaterina Andronescu a obtinut 6 procente din PIB pentru Educatie si Cercetare. Nu mareste salariile si taie, aproape de tot, banii pentru Cercetare. Si atunci, ce face cu banii?

Romania nu este o tara normala pentru ca in deciziile luate nu accepta logica, instrumentul suprem al civilizatiei occidentale.

A taia 66 de procente din bugetul cercetarii inseamna a fi irational. Dar pentru noi e corect. Noi suntem originali. Cand toata lumea sustine ca trebuie investit in cercetare noi o ucidem, pentru ca suntem originali si needucati. Boc, Basescu, sau invers, Geoana, Ecaterina Andronescu si restul Guvernului sunt niste prosti, nu au invatat sa copieze. E tragic sa te crezi original cand n-ai citit nicio carte.

Nu ei sufera, pe ei nu-i afecteaza. Ei, toti, au ca mentor pe Marian Vanghelie, el e geniul carmuitor al tarii, nu Basescu, Parlamentul si Guvernul conduc Romania ci Vanghelie. Acum hotararile pentru Romania le ia Vanghelie. Mentalitatea acestuia este la putere.

Nu trebuie sa fim originali, trebuie sa copiem regulile altora. Dar, e prea greu cand nici macar nu ai idee ca exista asemenea reguli. Asta presupune umilinta, presupune sa te informezi, e cumva umil un politician, la intamplare, din Romania? Sau informat?

N-o sa avem parte de normalitate in Romania daca nu invatam sa copiem. Pentru cercetare sa spunem o rugaciune, au ucis-o! Cine e interesat? Almanahe si succesuri doamna Andronescu, si sprijin de la Vanghelie.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.