Visul ascuns al oricarui borfas este sa-si ancheteze, intr-o buna zi, anchetatorii. Fiti convinsi ca puscariasii, chiar si cei mai neinsemnati, au fantezii cu procurori sau judecatori pusi sa faca flotari sau sa curete toalta celulei cu periuta de dinti. In Romania nu mai exista practic anchetat sau condamnat mai de soi care sa nu tipe zilnic la televizor ca l-a abuzat sistemul. Cei mai agresivi dintre penali exercita puterea si vor razbunare. Ei au slobozit deja strigatul de lupta impotriva tuturor celor considerati inamici, reali sau imaginari.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Ofensiva lui Dragnea si Voiculescu a inceput in forta. Incurajat de galagia si praful ridicat de comisia de ancheta cu “garsoniera lui Oprea”, liderul PSD mai pocneste trei petarde: o comisie de ancheta cu SRI si Kovesi, o comisie pe tema SIPA (ceruta de EVZ acum o zi) si inca una impotriva Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Cu asta din urma au gasit un tap ispasitor pentru “scumpirea curentului”, in loc sa se uite la intelegerile anti-concurentiale incheiate chiar intre firmele de stat unde teoretic tot ei au controlul.

Adica, baga si comisie menita sa racoreasca putin poporul. Celelalte doua sunt cu dedicatie pentru anchetatorii lui Dragnea si Voiculescu. Mogulul Antenelor a intocmit chiar o lunga lista cu penalii care vor fi razbunati. Cu SIPA e si mai grav pentru ca vor sa sperie magistratii sugerand ca isi baga nasul in secretele lor. Nu puteau face nimic din toate astea fara televiziunile de casa iar Voiculescu, gura sparta ca de obicei, s-a dat de gol. Mai zilele trecuta a amenintat-o pe Kovesi, printr-o scrisoare deschisa, ca vine dupa ea.

O comisie parlamentara de ancheta prezinta avantaje multiple. Pacalesti publicul cu ea, cei mai multi nu fac diferenta intre o ancheta oficiala si o golanie politica. Ocupi agenda televiziunilor cu subiecte false, ingropi temele reale si eventuale anchete pe bune cu Dragnea, Tel Drum si alti pesedisti suspectati de coruptie. Muti atentia de la adevaratele probleme ale tarii (economie, salarii), de la ingrijorarile privind legile justitiei, la pseudo dezvaluri si crize artificiale.

Cu facaturile de rapoarte pur politice produse de comisiile speciale “de ancheta”, cu concluzii impachetate artistic la televizor, iti faci praf adversarii politici, ceri pe baza lor schimbarea unor procurori sefi care te incurca sau murdaresti jurnalisti care si-au varat nasul in afacerile sefului de partid.

PSD a transformat comisiile parlamentare de ancheta intr-o arma de lupta politica, intr-o mascarada de prost gust, din cauza ca inca n-au reusit sa puna mana pe DNA, Parchetul General, DIICOT si pe instantele de judecata. Aceste comedii de comisii parlamentare anuntate la foc automat de Dragnea si PSD nu reprezinta nici pe departe instrumente pentru aflarea adevarului, ci perdele de fum menite sa ameteasca opinia publica si arma razbunarii. Dragnea&co ne ofera, daca vreti, exemple vii de executii la comanda, de mistificari si minciuni servite pe post de adevaruri absolute rezultate dintr-o atenta cercetare realizata in cel mai inalt for democratic, Parlamentul. Cu cata placere isi vor alerga anchetatorii cu intrebari prin comisii pentru a-i improsca apoi cu noroi la A3 si RTV! Atata satisfactie sa abia si ei dupa anii petrecuti la puscarie sau prin anchete.

In paralel, mana lunga a PSD a ajuns si in CSM, unde controleaza conducerea Inspectiei Judiciare. Asa s-a ajuns in situatia ca impotriva procurorilor care au anchetat ordonanta 13 sa se declanseze actiunea disciplinara, o incercare evidenta de intimidare a DNA. In plus, HotNews.ro a dezvaluit cum conducerea Inspectiei a eliminat-o din echipa de control pe inspectoarea care se pregatea sa faca opinie separata pentru ca punctul ei de vedere sa nu ajunga pe masa CSM.

Intr-o ultima abdicare de la prestigiul de magistrat, ministrul justitiei, Tudorel Toader, s-a antepronuntat, marti, in Parlament, in mod absolut nepermis, calificand anchetarea celor trei procurori (Bulancea, Dumitriu si Uncheselu) drept “o consecinta mai mult decât firească. Eu nu-mi închipui că un procuror din România să nu ştie că el este în paradigma înfăptuirii legii, nu în paradigma substituirii legiuitorului “. Or, cauza celor trei este in curs de judecata la CSM! Ministrul justitiei, membru de drept al CSM, nu avea voie sa se pronunte!

Ce vedem azi, circul absolut din Parlament si din CSM, s-a nascut dintr-o uriasa sete de razbunare. Ofensiva borfasilor puternic sustinuti sau chiar in cardasie cu unii de la Antena 3, RTV, Luju, EVZ, ne ajuta sa intelegem mai bine cum va arata justitia dupa ce vor modifica legile in Parlament, dupa ce vor schimba sefii parchetelor fara sa mai treaca prin filtrul presedintelui, dupa ce vor trece Inspectia in mana ministrului justitiei si dupa ce vor calari sistemul dupa bunul plac. A venit vremea razbunarii, momentul acela in care borfasii isi pun anchetatorii sa faca flotari si sa spele toaleta cu periuta de dinti, pentru ca astazi ei au ajuns sus, in varful piramidei. Lor, borfasilor imbatraniti in rele, poporul le-a dat prin vot puterea de a decide soarta unei tari.