Oricit si-ar bate capul Tariceanu, Norica Nicolai n-ar trebui sa pupe sefia Ministerului Justitiei. E ca si cum ai pune in capul Politiei pe cel mai cunoscut spargator de banci. Cu toate astea, oricit de Tariceanu de cap ar fi Calin, nasul Noricai nu e Basescu, ci taman poporul. Ramine de vazut daca o sa mai si priceapa.

Norica si-a dat cu stingu-n dreptu’ in momentul in care si-a adus aminte ca n-are timp sa voteze o lege in Parlament, dar are o nepoata care n-a vazut niciodata plenul. in fond si la urma urmei, daca tot nu ne pasa de tara, de ce sa nu ne ducem la salonul de cosmetica? Pai e frumos sa ratam programarea?

Habar n-am unde s-a dus Norica si pentru ce socru se pregatea cind a chiulit de la vot. E un aspect lipsit de orice relevanta, in contextul in care doamna senator a demonstrat cu virf si indesat cam cit ii pasa ei de ce legi trec prin parlament. Comparatia din popor ar fi “cam cit negru sub unghie”, insa pot sa pariez ca atunci i-a pasat mai mult de unghii decit de legi.

Cita vreme ai tupeul sa iti trimiti nepoata sa voteze in locul tau, ar trebui sa stii sa-ti tii gura pe viitor si sa stai in banca ta. Daca am fi trait intr-o Românie in care parlamentarii ar fi avut cel putin o urma de demnitate, Norica si-ar fi dat demisia de atunci. Cum demnitatea conteaza cam cit votarea unei legi, adica mai putin decit negru sub unghie, de ce sa nu ne permitem tupeul de a sari in fata cind vine vorba de puparea unei functii mai mari?

Daca as fi Norica Nicolai, primul lucru pe care l-as face ar fi sa organizez o conferinta de presa, in care sa anunt ca nu vreau nici o functie de ministru. Cum Norica Nicolai nu e Alex Mihaileanu, probabil o sa o doara de parerea românilor cam cit a durut-o si de votul la care a trimis-o pe nepoata-sa. Adica deloc.

Cit despre Calin Popescu Tariceanu-de-cap, domnia sa de prim-ministru ar trebui sa priceapa ca sustinerea unei persoane care, oricit de calificata ar fi pentru un post la Justitie (ca doar Norica Nicolai n-a absolvit Dreptul de pomana, nu-i asa?), la cit de patata e, nu face decit sa ii scada si mai mult credibilitatea. Probabil ca Tariceanu trebuie sa ii fie vreun soi de socru politic, cita vreme Norica beneficiaza de atita sprijin. Doar vreo relatie de rudenie poate stirni atita pasiune.

Din pacate, cu oricita democratie ne-am lauda, România este exemplul tipic de tara in care s-a uitat definitia pura a termenului: guvernare a poporului. La noi, poporul este ignorat cu desavirsire. N-are-a face ca Norica voia sa-si angajeze nepoata la Directia Penitenciarelor pe pile si relatii, n-are-a face ca o doare-n cot de tara in care ia decizii in numele celor care au votat-o, ea trebuie sa fie ministru. Ce naiba!, doar ciinii latra, caravana trece!