A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?
Betia puterii si frica de catuse l-au transformat, asadar, din micul satrap din Teleorman in ayatollah-ul Romaniei, care spune Guvernului ce sa faca. Cel putin asa l-a numit Traian Basescu in Parlament.
In numai o luna de la instalarea guvernului, Dragnea a reusit sa provoace o mica revolutie in societate, dar si in propriul partid.
Primarul Iasului, Mihai Chirica, i-a contestat la scena deschisa stilul autoritar, iar mai multi baroni locali, nemultumiti ca Guvernul a fost acaparat de trei judete din sud – Olt, Giurgiu si Teleorman – i-au cerut tot mai apasat liderului PSD sa imparta puterea. Asta se traduce prin mai multe functii in Guvern pentru baroni si oamenii lor.
Dragnea s-a inconjurat in partid de oameni fara nici o relevanta politica, mediocri, dubiosi si docili, incapabili sa dezvolte ambitii politice: Marian Neacsu, Ionel Arsene, Marcel Ciolacu, Nicolae Badalau, Mihai Busuioc, Sevil Shhaideh. Nu se sfatuieste cu ei, nu le solicita opinia, ci le comunica decizii si asteapta sa fie executate, cam la fel cum proceda pe vremea cand conducea discretionar Consiliul Judetean Teleorman.
Aceasta situatie pare sa-l fi determinat pe Victor Ponta, rivalul traditional al lui Liviu Dragnea, sa afirme luni la un post tv: “În afară de domnul Dragnea nu mai e nimeni la partid, el e singur, ceilalți aplaudă. Partidul e pe persoană fizică, niciodată nu a mai fost așa”.
Presiunea crescanda a gruparii Ponta din ultimele saptamani l-a si determinat pe Dragnea sa incerce cumva sa aplaneze tensiunile interne, momind taberele adverse cu functii. Astfel, la mica remaniere, liderul PSD a propus-o pe Rovana Plumb, care trece drept apropiata de Victor Ponta, in functia de ministru delegat pentru fonduri europene.
Ofertarea gruparii Ponta a avut loc dupa ce in spatiul public a aparut informatia ca fostul premier s-a intalnit cu Sorin Grindeanu la Guvern. Intalnirea a avut loc pe fondul speculatiilor tot mai numeroase referitoare la adancirea rupturii intre Grindeanu si Dragnea.
Marea ruptura s-a produs duminica, 5 februarie, ziua in care premierul Grindeanu a decis unilateral sa abroge ordonanta numarul 13. De atunci, procesul de racire intre seful Guvernului si liderul PSD s-a accentuat, Grindeanu urcand pe locul 1 pe lista rivalilor lui Dragnea din partid, chiar inaintea celor traditionali: Ponta si Firea.
Temerile exprimate public de Liviu Dragnea au devenit realitate la numai doua luni de la instalarea lui Grindeanu la Palatul Victoria. Dupa ce l-a condus parinteste la Palatul Victoria, Dragnea l-a avertizat in repetate randuri sa nu devina “pol de putere” in partid si sa reziste “tentatiei de a avea proiecte personale” daca doreste sa-si incheie mandatul.
Cum era de asteptat, Grindeanu a prins gustul puterii si s-a eliberat destul de repede de lesa in care il plimba Dragnea pe la conferintele de presa. Astazi, imaginile cu premierul privind recunoscator si umil la seful de partid au cam disparut. A inceput lupta pentru putere in PSD, cu tot spectacolul aferent de tradari, cutite infipte in spate si decapitari sangeroase.
Acest lucru nu inseamna totusi ca Dragnea a pierdut total controlul asupra guvernului sau ca Grindeanu a devenit peste noapte pol de putere in PSD. Catalin Ivan, trecut si el in tabara criticilor lui Dragnea, a explicat care este in continuare parghia importanta de putere manevrata de liderul PSD, de ce partidul ramane aliniat in spatele lui:
”Dragnea este atat de convingator, pentru ca argumentul lui este Shhaideh. Cat timp are fondurile pentru dezvoltare locala, el este foarte convingator, inclusiv atunci cand propune excluderi”, a declarat Ivan, care a spus si el ca “partidul merge intr-o directie gresita”.
Sorin Grindeanu nu va putea capitaliza insa niciodata prea multa putere politica, din cauza ca deciziile luate sub mandatul sau de premier au generat cele mai ample proteste din ulimii 27 de ani. Acesta este, cred, si motivul pentru care Ponta se aliaza de conjunctura cu Grindeanu impotriva lui Dragnea, convins probabil ca actualul premier va fi mai usor de neutralizat ulterior.
Cu partidul sifonat, cu autoritatea de lider pusa serios la indoiala atat in partid cat si in Guvern, Dragnea va mai incerca probabil sa se reabiliteze organizand cele doua referendumuri anuntate deja, din care unul pe o tema foarte populara: modificarea Constitutiei pe tema definirii familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie.
Pana la referendum insa, procesul de la Inalta Curte curge implacabil, iar in cateva termene liderul PSD risca o condamnare in prima instanta. Daca se va ajunge aici, autoritatea sa in interiorul partidului va suferi o noua prabusire, baronii se vor orienta rapid catre noul pol de putere si vor incepe sa caute inlocuitor. Sa nu uitam ca peste doi ani partidul va trebui sa dea un candidat la presedintie.
In plus, trecutul tenebros de afaceri al lui Dragnea, legaturile lui sulfuroase in tara si in afara ei il vor urmari tot timpul. Oameni care acum ii sunt supusi vor incepe imediat sa vorbeasca de indata ce simt ca steaua liderului incepe sa apuna.
Daca ne uitam unde era Dragnea acum doua luni si unde se afla acum, constatam ca Ayatollah-ul in plina glorie are nevoie de adevarate miracole pentru a se mentine pe tron. A ajuns atat de repede intr-o situatie atat de proasta incat nici cei mai inteligenti mascarici, vestiti pentru talentul lor de a distra infractori pe bani frumosi, nu vor mai reusi curand sa-l amuze.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
p.s + trcerea P$D in Ilegalitate (must have)
Red Villains
Occupied Romania !
He-he!
Pai ce facem, sărim dintr-o barcă în alta?
Cineva trebuie sa facă opoziție iar desființarea unui partid nu se face pe motiv ca "mie Nu'mi place că este plin de hoți!"
Puneți hoții la pușcărie, eliminați corupția și aveți cel putin doua, trei partide care sa tina în frâu derapările anti democratice ale unuia sau altuia, aflat la putere.
Eu zic sa fiți atenți la ce va rugați; s'ar putea sa se îndeplinească!
PS
Acum vreo 30 de ani trăiam încă sub oblăduirea unui partid unic - PCR.
Sa avem o minte asa de scurta și sa uitam ce înseamna o țara cu partid unic?
Sanatate
P.S era un Sarcasm, Trump este Red Villains in persoana !
nu mai bine incepem cu putregaiul suprem?....
sa vedem ce cere ccr. :-)
adunaturile / scursurile societati de la Cotroceni nu se pot numi multime, ci " multimea vida in cap " de la borhotul pe care il haliti la latrinele teve personale ale dracului viu...
CHEMAȚI OAMENII ÎN STRADĂ, CĂCI E DE NEIMAGINAT CÂT DE RĂU PREGĂTESC ĂȘTIA ROMÂNIEI!!
multimea nu e cea care a votat psd, sau pnl, usr, pmp, etc.
multimea nu este cea din piata viktor
nici cea de la poarta lui herr primar de cotrocesti....
multimea este cea tacuta, care n'a votat, nu iese la strigari, ci isi vede de treaba.
sa va fereasca sfantu' cand va vorbi aceasta multime tacuta.
iar om simplu, asa ne spun noua politicienii, media. se adreseaza sa priceapa si omul simplu, cand ii toarna minciuni in ureche, ca otrava de cuucuta, fie ca sunt trambitele unei parti sau ale alteia.. adica pro binom sau anti binom, pro psd sau anti psd.
omul simplu, multimea, sunt cei ce conteaza, care rezista si duc tzara mai departe...
ce e val, ca valul trece...
In schimb, la prezidentialele din 2014, castigate de candidatul dreptei, absenteismul a fost de numai 36%.
Asadar, avertismentul tau "sa va fereasca sfantu' cand va vorbi aceasta multime tacuta" ar trebui adresat in primul rand tavarasilor tai pesedisti sau alde-isti... In mod vadt, pe acestia nu ii avantajeaza absolut deloc ca "oamenii simpli" sa iasa din neutralitate si sa inceapta sa gandeasca cu capetele proprii !
cat de pesedist, bati campii.
ultima oara cand am votat, am votat ochiul.
pe iohannis l'am votat pt. ca era raul cel mai mic, am votat de fapt anti dottore.
apropos de votatul cu stanga sau cu dreapta, e o prostie.
asa ceva nu exista.
numai grupuri de delapidatori, cu nume pompoase.
hai, ca pierd timpul cu voi.
rezistati, da....
tot inainte !
Daca multimea asta exista, va ramane tacuta in continuare pt ca PSD-ul va avea atata grija cat sa-i arunce sub masa un zgarci de carne (Doar a exersat chestia asta de vreo 25 de ani intr-una).
Esti de un patetism penibil cu cealalta lozinca : "sa va fereasca sfantul cand va vorbi aceasta multime tacuta".
Aceasta multime a pierdut o buna ocazie sa vorbeasca alaturi de sutele de mii de oameni care au iesit aproape zilnic in primele saptamani ale lunii februarie.
Daca nu a iesit sa protesteze impotriva incercarii puterii de a salva hotia si coruptia si pe hoti si pe corupti, atunci nu va iesi niciodata.
PS. Tu oricum nu faci parte din aceasta multime : te dau de gol lozincile, felul cum hipsteresti limba (vezi "tzara") si insasi faptul ca postezi
PPS Ciao !
abtinerea de la vot este de fapt o optiune.
cand se va introduce votul alb, poate va fi un proces electoral mai echitabil, politicienii vor primi ce merita.
a bon entendeur, monsieur.
Dupa cum observam PSD si ALDE au la mana CCR,ataca procurorul general,au eliminat-o pe Camelia Bogdan,ataca CSM zilnic.
Astazi au votat pe sest la cererea lui Bogdan Diaconu desfiintarea CNCD(consiliul national al discriminarii)
Primaria capitalei isi face firme de casa......
Deci repet ,cu ce ajuta caderea lui Dragnea din fruntea PSD cand din spate vine Ponta???
A cazut ponta, credeam ca boborul s-a mai luminat in privinta psd-ului, mai ales dupa ce au vazut diferenta facuta de un guvern bine intentionat ca cel al lui Ciolos.
In final, s-a uitat de ponta, s-a uitat de Ciolos si i-au ridicat in scaunele Camerei si Senatului pe dragnea si eminenta cenusie tariceanu. Halal!
mai precis, e specialist in cerut caderea prim ministrilor, presedintilor si altor sefi mai mari.
va veni vremea sa ceara si caderea lui herr klauz, a cotrutzei.
n'a cerut caderea binomului, ca..de !
dar, sigur s'a simtit usurat cand a cazut ghinararu' in uniforma neagra, musai cu fireturi...
s'auzim de bine, de la dom' tapalaga ! :-)
Nu contează dacă mazilirea lui e încurajată din exterior, PSD-ul a fost întotdeauna un cuib de șerpi, iar vremurile lui Ion Iliescu și Adrian Năstase s-au dus și nu se mai întorc.
În partid nu merge cu povești despre Soros, acolo băieții deja umblă cu hangerele scoase, iar zilele lui Dragnea sunt numărate. A fost bun că i-a adus în fruntea bucatelor, dar majoritatea PSD-iștilor mai au și planuri personale, nu doar salvarea lui Dragnea. Iar unele dintre acele planuri personale se vor concretiza chiar mai bine dacă scapă de el. Prietenii știu de ce :)
pas cu pas... ^ _ ^
Proactiv ? Mi se pare ca tot ce a urmat noptii de 1 februarie a fost expresia contrareactiei.
Este cel mai inadecvat vremurilor si tocmai de aceea metodele lui de conducere ii vor grabi sfarsitul politic.
PS. Despre Dragnea se va vorbi peste 5-6 ani ca despre insul care nu a stiut sa foloseasca o victorie politica mare, clara a PSD nici in folos personal, daramite in folos general !
Sunt amarat ca atunci când un guvern reuseste sa dea politicii romanesti o directie cat de cat europena...cat de cat transparenta...ne speriem ca ramanem fara tatuc..
-In Iran se mananca niste chiftelute deosebit de bune si au gaurica in mijloc... sunt mai economice si mai usor de aruncat peste gardul brutariilor
-Grindeanu nu are carisma de politician de top
Gresit, domnule Tapalagå! Nu Dragnea a reusit o micå revolutie , ci Presedintele cu ajutorul CSM-ului, Kovesi, Lazar, USR-ului, probabil SRI, PNL si o parte a presei, care au mintit si au fost crezuti. Un grup de parlamentari de la USR au iesit primii la protest, si-au chemat prietenii, au mintit cå e o lege datå impotriva coruptiei, si in folosul lui Dragnea, lumea a crezut si a pornit tåvålugul. Ce e mai råu , cå acum oameni cu scolå ca si d-voastrå, continuå så sustinå aceste minciuni. In programul PSD-ului, la pag 149, la Capitolul Justitie, printre altele scrie : vom aplica de indatå deciziile CCR, care nu au fost preluate in legisiatia romåneascå.....
Iordache asta a fåcut, exact dupå decizia si motivarea CCR unde se cerea un prag inalt, printe altele. Din påcate minciuna si ura sunt mai puternice.
OUG 13 conține 12 prevederi, între care 8 sunt legitime și oportune iar altele 2, amestecate cu șiretenie și cu dedicație, reprezintă PAȘI ÎNAPOI în combaterea corupției și fărădelegilor care ne secătuiesc țara.
Infracțiunile economico-financiare ne împing mereu pe locurile ultime din orice clasament de performanță economică, politică, socială, sanitară și ce mai vreți. Ele mențin pături însemnate ale populației în condiții de lipsuri materiale și spirituale de neimaginat în Europa veacului 21. Avem oameni prost hrăniți și îmbrăcați, bolnavi, cu locuințe insalubre și instabile, fără resurse suficiente de trai, fără educație, principii, speranțe și idealuri, din cauza unor jafuri sistematice, scheme și sifonări financiare, cheltuieli abuzive și promovării electorale și numiri prin fraude morale ale unor infractori și incompetenți în posturi de conducere.
(2) Dacă vedeți atât de limpede ADEVĂRUL, v-aș propune să comunicați acest adevăr și următoarelor persoane și autorități:
- peste 400.000 de locuitori de toate vârstele, demonstranți din București și peste 55 de orașe din țară,
- F. Timmermans (președintele Comisiei Europene),
- Donald Tusk și M. Pence (președintele și vice-președintele Consiliului European),
- Serviciilor de Analize politice externe ale 7 țări europene plus SUA,
- Comitetului de redactare a Raportului M.C.V. pe 2016 pentru România,
... care au avut halucinații și și-au permis să avertizeze autoritățile din România (ca membru UE) că facem pași înapoi în exercitarea justiției.
Prin puterea analizelor dv. politologice, ar trebui și să afle și ei, în sfârșit, ADEVĂRUL și să li se ia acest văl de pe ochi, al minciunilor CSM, ale lui Kovesi, Lazăr, USR, SRI, PNL și ale unei părți a presei din România, care, iată, VOR RĂUL ȚĂRII!
Ati spus foarte bine, v-am citat! Pe stil DNA ;)
SRI daca citit comentariul numitului/numitei @asistat@ va rog retineti ca este un Atac Frontal la Institutia Statului care este Pro Patria !, ar fi bine sa monitorizati pe @asistat@, apparent este un postac P$D care NU are respectful legii !
Da' cre' ca e prea devreme sa-i cantam prohodul. Intr-adevar, opozitia care s-a format in jurul lui, cvasi-independenta (cel putin mimata) a lu' Grindeanu, plus procesul ce-l are pe rol o sa-i erodeze in continuare pozitia. Da' nu ma astept sa putem dormi linistiti pana in momentul in care intra la puscarie.
Problema lu' Dragnea e puscaria. Ca sa nu intre la puscarie, e dispus sa sacrifice orice - inclusiv controlul asupra partidului. Ce s-a intamplat in primele luni de mandat ale guvernului Grindeanu o demonstreaza pe deplin. De-aia, cata vreme mai are chiar si o mica rezerva de putere in PSD si-n parlament, si in consecinta un ascendent asupra guvernului, va tot incerca sa strambe legile in asa fel incat sa se faca scapat, indiferent de consecintele unei asemenea masuri asupra statului roman. Din cauza asta, pana cand intra Dragnea la puscarie, tre' musai sa stam cu ochii pe parlament si pe guvern ca pe butelie.
Atunci cand a vazut ca protestul creste si creste si ca lumea este cumplit de revoltata a inteles ca trebuie sa carmeasca altfel. Asta este una la mana.
A doua este legeta de modul in care a fost propus si propusat Grindeanu. El este un apropiat a lui Ponta si pupa poala astuia si nu a lui Dragnea care este o jivina maidaneza, fara cultura, fara educatie, crescut ca un ciot. Asadar si prin urmare Grindeanu niciodata nu a facut parte din gasca lui Dragnea ci dintotdeauna a apartinut gastii Ponta.
Carevasazica avem acum o batalie intre doua fractiuni din P$D - acum bine ar fi ca dreac sa se bata pana se omoara unul pe altul sau pana cand justita ii rapune definitiv pe amandoi.
AFERIM! - dedicatie speciala pentru Dreacnea si Puie MOnta!
Optimist, Vreau o tara ca afara!
Orice satrap, dictator , sef din asta fara scrupule are parte de un sfarsit proportional cu faptele comise si sint convins ca si Dragnea isi va primi lectia , asa e logic si legic . Pana si el, care se credea "unsul' politichiei dambovitene se dovedeste tot un ratat , si sper ca ani buni sa nu se bucure de averea sa de neam prost , ba chiar , daca legea merge pana la capat , sa o piarda la fel de repede precum necinstit a castigat-o .
Aviz amatorilor , zicem noi , dar prin plaiurile astea se vor gasi invariabil fluturi din astia atrasi de lumina becului .