Dragilor, un mic sfat. Inainte sa numiti numai oameni de trista reputatie in pozitii cheie si sa va faceti de trei parale ca voi v-ati laudat ca aveti cel mai cinstit guvern (altminteri noi n-am fi avut asemenea asteptari), cautati, fratilor, cu Google. Macar atat, daca nu sunteti in stare sa faceti vreo cercetare mai de substanta in CV-urile oamenilor pe care ni-i bagati pe gat.

Otilia NutuFoto: Arhiva personala

Se face asa: se deschide o fereastra de browser (de pilda Internet explorer, ala care are un “e” albastru si care se gaseste pe aproape orice calculator). Se scrie sus “www.google.com”. Se da Enter. Apoi se scrie in dreptunghiul ala din mijlocul paginii numele omului pe care il cautam. Atentie! Dupa aceea se citesc rezultatele.

Faimosul dl. Mang a fost deconspirat initial cu ajutorul lui Google pentru plagiat. La fel si noul sef de la ANRM, dl. Dutu, (mai cunoscut in bransa ca …ala care l-a inlocuit pe Patruti, ca nimeni n-auzise de el sa aiba vreo treaba cu resursele minerale inainte). Cu Google am aflat in schimb de contractele incheiate de firmele lui cu consiliul judetean unde era consilier. Ieri a fost numit ca director la Romgaz dl. Cindrea, aflat printre urmaritii penal in Afacerea Interagro – hai dati-o naibii cu asta, n-a trecut nici jumatate de an de la scandal, imi aduceam aminte pana si fara sa ma dau pe net cine e si ce-a facut, puteati sa-l mai tineti vreo doi ani la pastrare.

Dragilor, fratilor, de data asta chiar ati comis-o.Noul sef la ANRE, reglementatorul in sectorul energiei, a fost de-a lungul timpului: umorist (a scris chiar si o carte numita “Genocidul vesel” din cate vad); traseist (PNTCD, AP, PNL), apoi a lucrat la Romgaz si Distrigaz (OK), apoi la Ministerul Agriculturii si dupa aceea la Agentia Domeniilor Statului, ca presedinte, si dupa aia a ajuns la CJ Mures. Dupa care si-a facut omul firme si a lucrat cu contracte cu EON si Transgaz si alte companii din domeniul gazelor pana anul trecut. (Ei, acum sa vedem – o renunta de tot de tot la actiunile la firmele pe care le are, sau o face vreo reglementare mai asa cu dedicatie, intru castigarea licitatiilor viitoare? Om vedea, stam cu ochii pe ei. Nu de alta, dar tocmai observasem ca in legea asta cu ANRE, asta nou-nouta care se discuta in Parlament si dupa care sefii de la ANRE ar trebui sa fie numai oameni unul si unul profesionisti si independenti, a disparut un articol propus anterior de Guvern cu o interdictie foarte potrivita, cum ca membrii in comitetul de reglementare nu au voie sa detina actiuni in sectorul reglementat).

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro