Un pinguin imperial tanar, care traieste in mod normal in Antarctica, s-a ratacit si a ajuns pe o plaja din Noua Zeelanda, relateaza BBC. Este un eveniment rar, fiind prima data in 44 de ani cand se intampla.

Pinguin imperial ratacit in Noua ZeelandaFoto: Captura YouTube

"Am vazut vietatea asta lucitoare ridicandu-se si am crezut ca am inchipuiri", a declarat Christine Wilton, care l-a descoperit in timp ce isi plimba cainele.

Departamentul de conservare este uimit de eveniment, spunand ca probabil pinguinul a gresit traseul la un anumit punct. "Este uimitor sa vezi unul dintre acesti pinguini pe coasta Kapiti", a declarat un oficial al departamentului.

Vizitatorul a atras o multime de privitori, care au fost sfatuiti sa nu il deranjeze si sa aiba grija de caini in preajma lui.

Expertii au stabilit ca este un animal tanar, de aproximativ 10 luni si cu o inaltime de 80 de cm. Pinguinul imperial este cea mai inalta si mare dintre speciile de pinguini, putand ajunge la 122 cm inaltime si 34 de kg.

Un expert in pinguini de la muzeul national din Noua Zeelanda a declarat ca probabil animalul s-a nascut in timpul iernii trecute din Antarctica.

Este posibil sa fi cautat mancare cand a facut o intoarcere gresita pe drumul sau si a ajuns pe Insula de nord a Noii Zeelande.

"De obicei stau in interiorul banchizei. El a continuat sa mearga spre nord si este o abatere lunga de la drumul sau obisnuit", a spus acesta.