Peste 80 de tone de reziduuri petroliere s-au scurs pe terenul unei foste rafinarii din Ramnicu Sarat

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 27 iunie 2017, 19:21 Actualitate | Mediu

Peste 80 de tone de reziduuri petroliere s-au scurs pe terenul fostei rafinarii Venus Oil Reg, din Ramnicu Sarat, dupa ce societatile care detin terenurile, cladirile si rezervoarele au renuntat la paza obiectivului si rezervoarele au fost distruse de hotii de fier vechi, fiind poluata o suprafata de aproximativ 2.500 de metri patrati de teren, potrivit news.ro.

Prefectul judetului Buzau, Carmen Ichim, a convocat marti Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru a lua masurile ce se impun pentru limitarea dezastrului ecologic care este, potrivit prefectului, cea mai mare poluare care a existat vreodata in judetul Buzau si pentru care lichidatorul judiciar si doua societati comerciale se vor alege cu amenzi record si cu dosar penal pentru poluarea mediului.

"Am dispus un control la fosta rafinarie Ramnicu Sarat pentru ca se deversa pe sol reziduu petrolier. Am mers la fata locului si am constatat ca este un dezastru. Din 12 rezervoare in care societatea Albina Carpatica depozita reziduuri petroliere mai erau in picioare doar doua, dar si la alea capacele erau scoase si tot lichidul era scurs pe sol. Am dispus ca APM, Politia, ISU, Primaria Ramnicu Sarat si Sistemul de Gospodarire a Apelor sa faca verificari si sa ne spuna din documente care este cantitatea care s-a deversat, sa ia probe pentru apa si daca a fost infestata panza freatica si care e adancimea la care a ajuns acest produs petrolier. Vreau sa vad masuri concrete insa toate cele trei societati Albina Carpatica, lichidatorul Venus Oil Reg si Remat Metal Master vor trebui sanctionate. Este vorba despre sanctiuni care ajung la un miliard de lei vechi pentru fiecare societate, dar pe langa acestea se vor alege cu dosar penal pentru poluarea mediului¬, a declarat prefectul judetului Buzau, Carmen Ichim.

Fosta rafinarie Venus Oil Reg din Ramnicu Sarat a fost inchisa in anul 2007, dupa ce a intrat in insolventa, iar instanta a numit un lichidator judiciar. O parte din rezervoarele detinute de fosta rafinarie au fost inchiriate de societatea Albina Carpatica, iar altele au fost valorificate de lichidator ajungand in proprietatea societatii  Remat Metal Service.

In sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta convocata, marti, de prefectul Carmen Ichim s-a stabilit ca in urma masuratorilor poluarea cu  reziduuri petroliere nu a afectat deocamdata decat terenul fostei rafinarii in suprafata de 2.500 de metri patrati fara a fi pusa in pericol panza freatica sau terenurile din jur.

De asemenea, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au decis ca Prefectura sa contacteze urgent serviciile unei firme de specialitate pentru depoluarea zonei iar nota de plata sa fie suportata de lichidatorul judiciar si de cele doua societati, care au detinut rezervoare din fosta rafinarie.

Prefectul judetului Buzau a mai dispus ca paza obiectivului sa fie asigurata de catre Politia Locala Ramnicu Sarat pana cand societatile responsabile vor asigura, din nou, paza obiectivului.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

579 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri