Poliția londoneză a anunțat miercuri că a apelat la ajutorul armatei să o ajute să localizeze cai scăpați pe străzile din centrul orașului.

Cai scapati liberi prin LondraFoto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Înregistrări video publicate pe rețelele de socializare arată cum un cal alb însângerat aleargă pe străzi alături de unul negru. Primul cal are o șa pe el.

„Suntem la curent că un număr de cai sunt în prezent liberi în Londra centrală și lucrăm cu colegii noștri, inclusiv cei din armată, pentru a-i localiza”, a declarat secția din Westminster a poliției londoneze într-un mesaj publicat pe „X”, fosta rețea de socializare Twitter.

Secția City of London, cea responsabilă de districtul financiar din capitala britanică, a spus că ofițeri ai săi au capturat doi cai și se pregătesc să îi transporte la o unitate de îngrijiri veterinare.

Ziarul The Telegraph notează că 5 cai de cavalerie au scăpat în timpul repetițiilor făcute la Horse Guards Parade, locul unde are loc parada ceremonială din Westminster, aproape de Palatul Buckingham și Whitehall, districtul guvernamental.