Unele dintre modelele de iPhone 7S au un modem Qualcomm, altele folosesc un modem Intel. Asta ar putea face distinctia dintre cat de repede poti trimite sau primi un mesaj pe iPhone 7 Plus. Un nou raport al celor de la Cellular Insights arata ca un modem Qualcomm este cu 30% mai rapid de cat unul Intel. Cercetarile au fost facute doar modelele de iPhone 7 Plus, dar cele doua modem-uri sunt, de asemenea, folosite si pe iPhone 7.

Tim Cook si iPhone 7Foto: -

Modelele cu modemuri cel mai rapid, adica Qualcomm, sunt disponibile doar in SUA, China si Japonia. Dar momentan nu toate variantele de iPhone 7 vandute in SUA au cel mai rapid modem. Telefoanele oferite de T-Mobile, AT&T si Telstra includ modem-uri Intel, anunta CNN.

Pentru a vedea daca telefonul tau are un modem Qualcomm sau Intel, trebuie sa te uiti pe spatele carcasei. Modelul cu modem Intel are seria A1778, iar cel Qualcomm are seria A1784.

Nu se stie de ce Apple ofera doua tipuri de modemuri pentru telefoanele sale. Compania nu a dat un raspuns imediat la aceste intrebari, insa unele rapoartele au dat oarecum raspunsul. Introducand un competitor pentru Qualcomm, Apple are castiguri mult mai mare, deoarece Qualcomm vine cu oferte de pret mai bune.