Un barbat din Japonia a devenit prima persoana care a primit o pedeapsa cu inchisoarea pentru ca a proiectat si a tiparit o arma 3D. Yoshitomo Imura, in varsta de 28 de ani, a descarcat modelul si a imprimat 5 pistoale de platic, dintre care doua aveau capacitatea de a trage cu gloante reale, scrie The Telegraph.

Imura a fost arestat in luna mai, dar vineri a primit o sentinta de doi ani pentru ca a creat o arma de foc mortala, intr-o regiune cu legi extrem de stricte in ceea ce priveste posesia de arme.

Fostul angajat al Institutului de Tehnologie Shonan este considerat a fi prima persoana care va executa o pedeapsa cu inchisoarea pentru printarea de arme 3D, care devin o preocupare din ce in ce mai mare pentru fortele de politie.

In plus, Yoshitomo Imura a oferit date de proiectare 3D a armelor in videoclipurile postate pe contul sau de Youtube, judecatorul fiind de parere ca imaginile sunt "vicioase".

Intr-un video postat anul trecut, Imura asambleaza o un pistol printat la o imprimanta 3D cu cateva ace de metal, suruburi si benzi de cauciuc.

"Libertatea armelor pentru toata lumea!! O arma face puterea egala" scria in descrierea video-ului.

Potrivit estimarilor autoritatilor, Imura a achizitionat imprimanta 3D online pentru suma de 636 de dolari.