Ministrul britanic insarcinat cu probleme africane, Mark Simmonds, spune ca nu poate cere suficiente cheltuieli parlamentare incat sa isi permita sa stea in Westminster cu familia sa. Acesta acuza cheltuielile "intolerabile", care il forteaza sa aleaga intre familie si cariera sa parlamentara, scrie The Guardian.

Acesta a spus ca indemnizatia pentru inchiriere de 27.875 de lire pe an, plus cei 2500 de lire pentru fiecare dintre cei trei copii ai sai, nu ii ajunge pentru a intretine o casa in Westminster si nu este pregatit sa locuiasca in afara Londrei.

Simmonds castiga 89,435 de lire pe an ca deputat si ministru.

Motivele demisiei sale au fost aspru criticate pe Twitter si au evidentiat diferentele de perceptie dintre multi deputati, care cred ca regimul cheltuielilor ii impiedica sa duca o viata de familie normala, si alegatori, care sunt de parere ca parlamentari primesc prea multi bani publici.

Demisia lui Simmonds vine la cateva zile dupa ce

Sayeeda Warsi, prima femeie musulmana intr-un post de secretar de stat in Marea Britanie, a demisionat invocand ca nu mai poate sustine politica Guvernului din Londra fata de conflictul din Fasia Gaza.

Mark Simmonds a declarat ca demisioneaza pentru a putea petrece timp cu familia sa, avand in vedere ca nu isi permite sa ii cazeze in centrul Londrei.

"Indemnizatiile care permit membrilor parlamentului sa locuiasca in Londra in timp ce sunt departe de familiile lor-familia mea locuieste Lincolnshire, in circumscriptia mea- nu imi permit sa inchiriez un apartament, care ar putea sa imi gazduiasca si familia. Asa ca imi vad familia foarte rar si trebuie sa imi pun viata de familie pe primul loc si sper ca fiecare parinte care asculta asta va intelege" a declarat Simmonds.

Dupa ce i-a fost subliniat ca el nu a incercat niciodata sa obtina un apartament, ci a cerut mii de lire sterline pentru facturile de la hoteluri, Simmonds a replicat ca nu a existat suficient sprijin din partea autoritatilor parlamentare.

Anul trecut, Simmonds a fost numit de catre ziarul local "cel mai scump deputat din Lincolnshire" dupa ce publicatia a calculat ca acesta a cerut 173,436 de lire pentru cheltuielile din 2013.

Mark Simmonds va fi inlocuit de euroscepticul James Duddridge, care a declarat anul trecut ca Marea Britanie ar trebui mai degraba sa renunte la UE decat sa plateasca beneficii romanilor si bulgarilor.