O prezentatoare de stiri birtanica a starnit furie in Arabia Saudita, dupa ce a citit stirile pentru televiziunea de stat "cu capul gol". Prezentatoarea a difuzat buletinul de stiri din Londra pentru postul Al Ekhbariya cu parul negru lung, desfacut. Modul in care aceasta a aparut la televizor este considerat a fi o premiera pentru un post de televiziune de stat in Arabia Saudita, chiar daca femeile au aparut fara val la televiziunile private.

Prezentatoare de stiri din Arabia SauditaFoto: Captura YouTube

Al Ekhbariya a fost primul post de televiziune care a angajat o femeie la pupitrul de stiri, in urma cu 10 ani, cand a fost lansat.

Multi au laudat gestul femeii, catalogandu-l ca fiind un pas important pentru drepturile femeilor in tara islamica. Dar, altii au considerat ca prezentatoarea a mers prea departe. Un utilizator al retelei Twitter a scris ca producatorii postului sunt "dusmani sionisti ai religiei", scrie MetroNews.

Video-ul a fost distribuit si la alte posturi de televiziune din Arabia Saudita.

Al Mughailif, un purtator de cuvant al Al Ekhabariya, a declarat pentru Gulf News: "Ea nu a fost intr-un studio din Arabia Saudita si nu toleram nicio incalcare a valorilor si sistemelor tarii noastre".

Mughailif a minimizat importanta incidentului, spunand ca femeia nu a purtat val pentru ca este un corespondent care citeste stirile dintr-un studio din Marea Britanie.

Canalul de stiri a promis ca intamplarea nu se va mai repeta.