Parlamentul grec se afla joi in fata unui nou vot crucial pentru viitorul financiar al tarii. Dupa adoptarea unui plan de austeritate draconic miercuri, imediat salutat de liderii UE, membrii parlamentului grec vor decide asupra legislatiei de implementare a masurilor fiscale, potrivit AFP.

Legea prevede mijloacele pentru a atinge economii de 28 miliarde de euro la bugetul de stat in patru ani si angajamentul la privatizari masive care ar trebui sa aduca alte 50 de miliarde in vistieria statului. Adoptarea acestui text va deschide calea pentru eliberarea urmatoarei transe de 12 miliarde de euro din ajutorul financiar.

Situatia ramane incordata, in continuare la Atena, unde ciocnirile intre grupurile de manifestanti si politie au continuat pana miercuri seara, soldandu-se cu peste de o suta raniti. La Berlin, ministrul de finante german, Wolfgang Schauble s-a intalnit cu principalele banci ale tarii pentru a discuta despre modalitatile de participare a acestora la salvarea Greciei.

In cazul in care Parlamentul elen va vota fara o problema aplicarea legii de austeritate joi, ministrii de finante din zona euro se vor reuni duminica, pentru a decide eliberarea transei a cincea din imprumutul acordat in 2010, plus "ajutorul financiar suplimentar ale caror contururi nu sunt inca pe deplin definite".