Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn vor angaja detectivi particulari pentru a afla cat mai multe despre menajera de la Sofitel, presupusa victima a fostului sef FMI, potrivit Le Figaro.

Societatea Guidepost Solutions, o importanta agentie de informatii private din Manhattan, este, potrivit New York Times, cea angajata. Compania nici nu a confirmat nici nu a infirmat informatia.

"Avocatul lui Strauss-Kahn va vrea sa stie tot atat despre victima, cat si despre clientul sau", explica Kim Townsend, avocat newyorkez care se ocupa de dosare penale.

"Avand in vedere strategia adoptata, el va incerca sa discrediteze victima si va verifica astfel trecutul ei, pana in copilarie. In privinta clientului sau, el va trebui sa verifice absolut tot, pentru a putea raspunde oricarui atac din partea procurorului", continua avocatul.

O armata de detectivi a fost trimisa deja la Bronx, unde locuieste victima, si in Harlem, unde lucreaza rudele ei. Este o ancheta la scara larga, care se va extinde pe mai multe continente - din Guineea, de unde este originara ea, pana la Paris si Washington.

Wayne Kellerman, detectiv la New York, explica pentru cotidianul francez cum se desfasoara ancheta. "Pentru inceput, numarul de asigurare al tinerei le va oferi acces la numeroase baze de date. Vor sti unde si cu cine a locuit aceasta de la sosirea ei in Statele Unite, daca a avut probleme cu justitia, daca actele sale sunt in regula, daca a comis infractiuni".

"Cum este vorba de o agresiune sexuala prezumata, prioritatea va fi acordata relatiilor pe care aceasta le-a avut cu alti barbati, anchetatorii vor stabili chiar si ce fel de femeie este in pat", a precizat un alt expert.

Obiectivul este de a stabili moralitatea acestei musulmane in varsta de 32 de ani, care isi creste singura fiica de 15 ani intr-un cartier din Bronx, lucrand la hotelul Sofitel din Manhattan.