Echipe de politisti si jandarmi fac luni cercetari in apropierea comunei constantene Crucea, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute pe islazul localitatii au fost gasite un craniu uman, diferite fragmente osoase si bucati din articole de imbracaminte despre care se presupune ca provin de la o asistenta universitara, in varsta de 37 de ani, disparuta din decembrie 2010, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Gelu Manolescu, a informat, printr-un comunicat remis presei, ca primele concluzii, in urma examinarii medico-legale a craniului, sunt urmatoarele: 'craniul este de natura umana si a apartinut unei persoane de sex femeiesc, care dupa aspectul dentitiei (completa) si suturilor craniene avea o varsta aparenta in jur de 35 ani, cu o abatere de +/- 5 ani si a carui detasare de corp s-a putut produce ca urmare a fenomenului de degradare (putrefactie)'.

Craniul urmeaza sa fie trimis la Institutul de Criminalistica pentru efectuarea unei reconstituiri faciale si stabilirea profilului A.D.N.

Potrivit reprezentantului IPJ, sambata, lucratorii Postului de Politie Crucea au fost sesizati prin numarul unic de urgente 112 ca pe islazul localitatii a fost gasit un craniu, o echipa operativa deplasandu-se apoi la fata locului.

"Au fost efectuate cautari in apropierea locului in care a fost gasit craniul, fara a fi identificate alte fragmente osoase sau obiecte care sa prezinte interes pentru cauza, cautarile fiind sistate la lasarea intunericului", a mentionat Manolescu.

Duminica dimineata, cautarile au fost reluate, folosindu-se si un caine specializat in cautarea cadavrelor, iar pe o suprafata de circa 3 hectare de teren agricol, amplasata pe latura nord-estica a localitatii Crucea, au fost gasite fragmente de articole de imbracaminte si de materiale textile, precum si fragmente de oase ce par a fi umane care prezentau, conform anchetatorilor, "urme de actiune ale faunei necrofage". In zona respectiva au fost identificate mai multe urme de animale, posibil salbatice.

La inceputul lunii decembrie 2010, Luminita Magdalena Calin, de 37 de ani, se afla la volanul unui autoturism, intre localitatile Nicolae Balcescu - Crucea. Ea a atras atentia unui echipaj de politie pentru ca circula in spatele unui TIR, foarte aproape de acest mijloc de transport. Soferita a fost urmarita de echipajul de politie, iar in localitatea Crucea aceasta a parasit soseaua si a intrat cu masina pe o ulita si apoi pe un teren agricol, zona unde nu a mai putut inainta cu autovehiculul. Femeia si-a abandonat masina si a reusit sa fuga, de atunci ea nemaifiind gasita.

Luminita Magdalena Calin a lucrat ca asistent universitar la Academia de Studii Economice Bucuresti.