Autoritatile chineze intentioneaza sa construiasca cel mai mare oras din lume, care va avea 42 de milioane de locuitori, informeaza The Telegraph.

Viitorul megalopolis va fi creat prin unirea a noua orase din sudul Chinei. Intreaga regiune este de doua ori mai mare decat Tara Galilor si de 26 de ori mai mare decat Londra.

Noul mega-oras va acoperi o mare parte din inima Chinei si se va intinde de la Guangzhou la Shenzhen si inclusiv Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou si Zhaoqing. Impreuna, aceste orase reprezinta aproape o zecime din economia chineza.

In urmatorii sase ani, aproximativ 150 de proiecte majore de infrastructura vor lega retelele de transport, energie, apa si cele de telecomunicatii din cele noua orase, la un cost de aproximativ 2 trilioane de yuani (190 miliarde lire sterline).

"Ideea este ca, atunci cand sunt integrate orase, rezidentii pot calatori liber in jur si pot folosi sistemul de sanatate si facilitati din diferite domenii", a declarat Ma Xiangming, proiectant sef la Rural Guangdong si Institutul de Planificare Urbana si consultant pe acest proiect.

Deocamdata nu a fost ales nici un nume pentru acest mega-oras.

"Aceasta va ajuta la raspandirea mai uniforma a locurilor de munca in industrie; de asemenea si serviciile publice vor fi mai uniform distribuite", a adaugat Ma.

Totodata rezidentii vor putea utiliza carduri feroviare universale si vor putea cumpara bilete anual pentru a le permite sa faca naveta in jurul acestui mega-oras.

Douazeci si noua de linii de cale ferata, totalizand 3100 mile, vor fi adaugate, reducand timpul calatoriei intre centrele diferitelor orase la un maxim de o ora. Potrivit proiectantilor facturile telefonice ar putea scadea, de asemenea, cu 85%. In plus starea spitalelor si scolilor va fi imbunatatita.

"Rezidentii vor putea alege locul in care vor sa beneficieze de aceste servicii si vor putea folosi internetul pentru a afla care spital, de exemplu, este mai liber", a mai spus Ma.

Poluarea, o problema cheie in Pearl River Delta, din cauza industrializarii, va fi, de asemenea, abordata printr-o politica unica.