Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, si-a incheiat vizita de doua zile in Orientul Mijlociu cu o calatorie in Iordania, unde a avut timp suficient pentru a admira locurile sfinte, ba chiar pentru o baie in apele Iordanului, scrie Kommersant. Regele Abdullah al II-lea, care l-a invitat pe liderul rus in Iordania, este considerat un mare prieten al Moscovei. Si nu numai pentru ca in perioada guvernarii sale el a efectuat zece deplasari in Rusia.

Si nici macar pentru ca iordanienii sunt interesati de colaborarea tehnico-militara cu Rusia, iar Moscova este dispusa sa efectueze lucrari de prospectare a zacamintelor de petrol si gaze din Iordania.

Autoritatile ruse il apreciaza pe Abdallah pentru atitudinea sa din august 2008, cand presedintele Medvedev a obligat Georgia la pace. Cand seful statului rus a fost intrebat cat de reala este posibilitatea instituirii de sanctiuni ONU impotriva Israelului, Medvedev a dat de inteles ca nu vede perspective concrete in acest sens din cauza «pozitiei anumitor membri permanenti ai Consiliului de securitate».

Incheind partea oficiala, presedintele rus a plecat spre locurile sfinte unde, in pofida sarbatorii Botezului, nu era aproape nimeni. Trecand pe langa locul unde a fost botezat Mantuitorul, Medvedev s-a indreptat spre raul Iordan. Jurnalistii, care l-au intrebat daca are de gand sa intre in apa, li s-a raspuns. «Cu siguranta voi intra. Poate vor face chiar si o baie. Daca nu veti fi prin preajma».