Autoritatile bulgare sustin ca au descoperit dovezi clare ale existentei unei celule radicale islamiste in sudul Bulgariei, in urma unei operatiuni desfasurate in mai multe comunitati musulmane din regiune, a declarat ministrul de Interne de la Sofia, Tsvetan Tsvetanov. Oficialul bulgar a anuntat, luni, ca au fost confiscate carti si brosuri trimise in Bulgaria de organizatii islamiste din afara tarii, subliniind ca problema legata de radicalii islamisti este foarte grava, potrivit Novinite.

Tsvetan Tsvetanov a adaugat ca operatiunea comuna a Agentiei Nationale pentru Siguranta Statului, politia anti-mafie si procurorii din Lazhnitsa a vizat confiscarea de carti si brosuri islamiste, scopul fiind impiedicarea raspandirii acestora. Seful Politiei bulgare si-a exprimat convingerea ca astfel de celule islamiste, precum cea descoperita in Lazhnitsa, sunt finantate din afara tarii.

Joia trecuta, autoritatile bulgare au perchezitionat mai multe case din satul Lazhnitsa, confiscand mai multe brosuri si carti, dar si componente PC. Una dintre locuintele perchezitionate a fost cea a imamului din Lazhnitsa, Mohamed Kamber. Oamenii din sat, inclusiv Kamber, au reactionat puternic, negand cu fermitate orice legatura cu miscarile radicale islamiste.

Mai mult, comunitatea musulmana din sudul Bulgariei sustine ca operatiunea autoritatilor ar fi doar o actiune de PR a Ministerului de Interne de la Sofia.