Data alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova este 21 noiembrie, a decis Alianta pentru Integrare Europeana, potrivit Unimedia.md.

Anuntul a fost facut de Marian Lupu, presedintele PDM, care a precizat ca perioada de organizare a campaniei electorale va dura 60 de zile.

"Deja ramane la discretia presedintelui sa desemneze data alegerilor, care pot fi organizate la 21 noiembrie", a declarat ulterior presei presedintele interimar al tarii, Mihai Ghimpu. Am putea sa le organizam cu o saptamana mai devreme sau mai tarziu, in caz de necesitate", a mai precizat Ghimpu, potrivit Unimedia.

Referendumul din R.Moldova a esuat, potrivit datelor prezentate luni de Comisia Electorala Centrala, care a anuntat o prezenta la vot de 29,05%, ceea ce reprezinta mai putin de o treime din populatia cu drept de vot. (Pentru a fi validat, la referendum trebuiau sa voteze 33% dintre alegatori). Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat ca este obligat de Constitutie sa dizolve Parlamentul si sa organizeze alegeri anticipate.