O femeie din China a dat in judecata un cinema si distribuitorii unui film chinezesc de succes deoarece "i-au irosit timpul" pentru ca au difuzat 20 de minute de reclame inainte de inceperea peliculei, a anuntat media de la Beijing, citata de AFP. Chen Xiaomei solicita returnarea banilor pentru bilet, respectiv 35 de yuani (5.20 dolari), inca 35 de yuani drept compensatii si un yuan (14 centi) pentru daune emotionale. Chen, care este avocata, solicita si primirea de scuze in scris.

Femeia sustine ca Polybona International Cinema din orasul Xian si compania de distributie Huayi Brothers Media Corporation trebuiau sa o informeze in legatura cu durata reclamelor. Chen acuza cele doua companii ca "i-au irosit timpul" si i-au incalcat libertatea de alegere.

Cazul sau a fost acceptat de catre Tribunalul Poporului din Xian, capitala provinciei Shaanxi, insa magistratii nu au precizat cand vor asculta marturiile celor implicati.

Pe langa daunele solicitate, Chen sustine ca cinematograful trebuie sa anunte timpii de reclama pe pagina sa de internet, in hol sau la telefonul unde ofera relatii cinefililor. Ea a cerut distribuitorilor Huayi Brothers sa reduca timpul acordat reclamelor la cinci minute.

AFP scrie ca Chen a mers la cinematograf sa urmareasca filmul "Replica de cutremur", despre un seism care a afectat orasul chinez Tangshan in 1976, omorand 240.000 de persoane.