Mii de pasageri si turisti sunt afectati, miercuri, de greva lucratorilor din portul atenian Pireu, care protesteaza fata de masurile de austeritatae adoptate de guvernul grec, relateaza AFP.

Sindicatele blocheaza plecarea ambarcatiunilor din portul Pireu, in ciuda faptului ca in cursul noptii, un tribunal a declarat ilegala greva lucratorilor si marinarilor din port.

Sindicatul PAME a anuntat ca protestele ar putea continua pana in 29 iunie.

Proteste violente au avut loc in luna mai in Grecia, cand trei persoane, doua femei si un barbat, au murit, in urma unui incendiu declansat la sucursala unei banci din centrul Atenei, atacata cu cocteiluri Molotov in cursul grevei generale si a manifestatiilor impotriva masurilor de austeritate.

Grecia va acoperi costurile suplimentare pentru turistii care sunt blocati in tara ca urmare a unor actiuni de proteste ale sindicatelor sau dezastre naturale, in incercarea de a-si imbunatati imaginea, deteriorata de grevele care au avut loc in ultima perioada, informa marti BBC.

"Garantam sa acoperim orice camera sau masa in plus pe care un vizitator le plateste in Grecia, chiar daca este blocat aici din cauza unui vulcan din Islanda", a declarat ministrul Culturii si Turismului, Pavlos Geroulanos.

Turismul contribuie cu aproximativ 20% la veniturile statului, insa rezervarile au scazut cu 10%. Sectorul a fost afectat si de circulatia aeriana intrerupta de norul de cenusa vulcanica.