Reteaua terorista Al-Qaida a anuntat, marti, decesul liderului sau, Mustafa Abu al-Yazid - unul dintre membrii fondatori ai organizatiei si un fost trezorier al lui Osama ben Laden. Informatia a fost prezentata de Centrul de supraveghere american SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste. Nu sunt precizate circumstantele mortii lui Yazid, insa in mesajul Al-Qaida se mentioneaza ca sotia acestuia, trei dintre fiicele sale si o nepoata au fost ucisi.

Un oficial american a declarat la Washington ca are motive intemeiate sa creada ca Mustafa Abu al-Yazid este mort si ca a fost ucis recent in zonele tribale din Pakistan. "In termenii luptei antiteroriste acest lucru ar fi o mare victorie" - a precizat responsabilul american, care a adaugat ca Yazid era un element cheie in aparatul de comanda al Al-Qaida, fiind considerat numarul trei in ierarhia retelei teroriste.

Potrivit FBI, Al-Yazid a transferat fonduri prin Dubai pentru cei trei teroristi care au deturnat si pilotat avioanele de linie care au intrat in turnurile gemene. El a fost vazut ultima oara intr-o inregistrare difuzata la 4 mai, cand i-a elogiat pe liderii politici ai organizatiei teroriste in Irak, ucisi in aprilie.