O masina BMW X6, ce nu a fost inca lansata pe piata, a provocat o alerta cu bomba in Manhattan dupa ce soferul a acoperit vehiculul cu o prelata si a mers la picnic cu prietena sa in Central Park, transmite New York Post. Un trecator a alertat politia dupa ce a auzit motorul masinii, parcata exact in fata intrarii Muzeului de Istorie Naturala din New York.

Publicatia scrie ca masina, o noua versiune BMW X6 ce nu a fost inca lansata pe piata, a fost parcata in fata intrarii principale a muzeului din metropola americana, avand motorul pornit. Martin Birkmann, brand manager si pilot de incercare pentru BMW, nu a apasat butonul corect de la cheie, care oprea automat motorul. Acesta mergea atat de silentios, incat soferul nici nu l-a auzit cand a coborat din masina.

Dupa ce a inchis masina, Birkmann a mers la picnic cu prietena sa, in Central Park.

Un trecator a alertat politia, care a blocat cateva strazi din cartierul Upper West Side. Echipele de genisti ai NYPD au fost nevoiti sa sparga geamurile masinii pentru a o inspecta. Autoritatile au luat in considerare chiar evacuarea muzeului, insa au renuntat la plan dupa ce au determinat ca vehiculul nu reprezinta vreun pericol.

Potrivit informatiilor, masina avea placute de inmatriculare ale unui dealer auto din New Jersey. Site-ul Autoblog precizeaza ca masina implicata in incident ar fi fost un prototip BMW X3.

Birkmann a fost amendat pentru ca si-a lasat masina cu motorul pornit.

New York Post precizeaza ca autoritatile din New York au inregistrat un numar ridicat de alerte cu bomba, dupa atentatul esuat de la 1 mai, din Times Square. Toate alertele s-au dovedit false.

N.Red. Multumim cititorului lliwiu care ne-a semnalat articolul din Autoblog.