Sicriul presedintelui polonez Lech Kaczynski, decedat in accidentul avionului sau in Rusia sambata, va fi expus publicului la Palatul Prezidential din Varsovia, a anuntat un oficial din cadrul presedintiei, relateaza AFP. Funeraliile presedintelui decedat si ale celorlalte victime ale accidentului vor avea loc sambata, s-a stabilit in urma unei intalniri intre reprezentantii presedintiei si ai biroului primului ministru. Pe de alta parte, AFP scrie ca cele mai multe cadavre ale victimelor accidentului in care a fost implicat avionul prezidential polonez nu pot fi identificate fara testele ADN.Pana in prezent, autoritatile au recuperat 87 de cadavre.

Funeraliile vor avea loc sambata, a anuntat lideriul interimar de la Varsovia, Bronislaw Komorowski.

Duminica, zeci de mii de varsovieni au asistat la revenirea ramasitelor pamantesti ale presedintelui Kaczynski la Palatul Prezidential situat in centrul istoric al capitalei poloneze.

Cele mai multe cadavre ale victimelor accidentului din Rusia sunt neidentificabile

Cele mai multe cadavre ale victimelor accidentului in care a fost implicat avionul prezidential polonez nu pot fi identificate fara testele ADN, scrie AFP.

Nici trupul neinsufletit al primei doamne poloneze, Maria Kaczynska, inca nu a fost identificat, la peste o zi de la accidentul aviatic din Smolensk. "A fost imposibil sa identificam trupul Mariei Kaczynska. Altfel, ea ar fi fost adusa acasa alaturi de sotul ei", declara duminica pentru AFP purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale, Tomasz Brzezinski.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat ca luni, 12 aprilie, va fi zi de doliu in Federatia Rusa. Sute de rusi au aprins duminica lumanari si au depus flori la portile Ambasadei poloneze din Moscova.

In catastrofa avionului Tu-154M, petrecuta sambata dimineata langa oraselul Peciorsk, regiunea Smolensk, si-au pierdut viata 96 de persoane. Delegatia oficiala poloneza, din care facea parte presedintele Kaczynski si alti importanti lideri politici si militari ai tarii, urma sa participe la ceremoniile comemorative de la Katyn, unde in urma cu 70 de ani au fost executati peste 22.000 de ofiteri polonezi de politia sovietica.