Familia nigerianului acuzat ca ar fi incercat sa detoneze o incarcatura explozibila la bordul avionului Airbus care facea legatura intre Amsterdam si Detroit a declarat luni ca a pierdut contactul cu baiatul, dupa ce acesta a plecat la studii. Parintii sustin ca au anuntat disparitia fiului lor, in urma cu doua luni, informeaza Reuters.

"Tatal sau, fiind ingrijorat de disparitia baiatului si de incheierea oricarei forme de comunicare cu acesta inca de la plecarea la studii in strainatate, a raportat disparitia lui in urma cu doua luni", se arata intr-un comunicat al familiei, transmis presei nigeriene.

Precizarile vin dupa ce, in urma cu o zi, un oficial american de rang inalt a declarat pentru AFP ca tatal tanarului nigerian a anuntat acum o luna Statele Unite cu privire la "ingrijorarea" legata de radicalizarea atitudinii fiului sau. "Tatal sau a contactat luna trecuta ambasada americana din Nigeria pentru a-si exprima ingrijorarea legata de radicalizarea fiului sau. Ambasada a facut cunoscuta aceasta informatie guvernului federal", a declarat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului, confirmand astfel informatiile publicate de presa nigeriana.

Nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab, in varsta de 23 de ani, a incercat sa arunce in aer un avion american, chiar in ziua de Craciun. Tanarul a fost pus oficial sub acuzare in SUA pentru tentativa esuata de a arunca in aer un avion ce urma sa aterizeze vineri la Detroit. Departamentul pentru Justitie al SUA a anuntat ca presupusul atentator avea lipit de corp un dispozitiv explozibil.