Nadine Morano, Secretar de Stat insarcinat cu Familia si Solidaritatea, la Ministerul Muncii, Relatiilor Sociale, Familiei si Solidaritatii le-a transmis musulmanilor care traiesc in Franta ca ar trebui sa se imbrace cum se cuvine, sa isi gaseasca slujbe si sa inceteze sa mai foloseasca argoul. Politicienii din opozitie au criticat-o pe Morano declarand ca asemenea comentarii sunt rasiste, scrie Reuters.

Morano, care face parte din cercul de apropiati ai presedintelui Nicolas Sarkozy a facut aceste remarci luni seara, intr-un oras din estul Frantei, in timpul unei dezbateri pe tema identitatii nationale.

"Vreau ca musulmanii sa se simta francezi pentru ca sunt francezi. Vreau ca ei sa iubeasca Franta cand locuiesc aici, vreau sa isi gaseasca un loc de munca si sa nu mai foloseasca argoul (...) Nu ar trebui sa isi puna sepcile invers" a spus aceasta. Aceste comentarii denota o perceptie stereotipa asupra tinerilor din cartierele sarace ale marilor orase franceze, unde o mare parte a populatiei este constituita din imigranti.