Carmangeria ar putea fi inlocuita in viitor de un laborator, cu oameni de stiinta pe post de macelari. Cercetatorii olandezi au creat pentru prima oara in laborator "o bucata de carne". Oamenii de stiinta spun ca rezultatul muncii lor este asemenea carnii de porc.

Cercetarile nu s-au terminat, insa, iar specialistii sustin ca acum incearca sa imbunatateasca produsul, pentru ca oamenii sa doreasca sa il cumpere, informeaza The Telegraph.

Mai exact, mai au de lucrat la tesutul muscular. Dupa ce "preparatul" va fi gata, va fi testat de oameni si apoi va putea fi pus in vanzare. Pana la acel moment vor mai trece cel putin cinci ani, declara cercetatorii. Vestea i-a bucurat pe vegetarieni, care spun ca inventia le-ar da si lor dreptul sa manance carne. Atata timp cat nu este vorba despre o bucata dintr-un animal mort, nu exista nicio "obiectie din punct de vedere etic", sustin acestia.

"Acest produs va fi bun pentru mediu si va reduce suferinta animalelor. Daca se simte si are gust de carne, oamenii il vor cumpara", a declarat Mark Post, profesor la Eindhoven University. Proiectul este sustinut de catre guvernul olandez.