Un judecator a decis sa penalizeze PepsiCo cu 1.26 miliarde de dolari, dupa ce o secretara a Departamentului Juridic al companiei a uitat de data unui proces si nu a informat avocatii firmei, care nu s-au prezentat la tribunal, informeaza The National Law Journal, citata de Yahoo!Finance. Compania fusese data in judecata de doi rezidenti din Wisconsin, care afirma ca PepsiCo le-a furat ideea de a imbutelia si vinde apa filtrata.

PepsiCosustine ca a primit un document legal despre acest caz la 15 septembrie, de la un agent din Carolina de Nord. Scrisoarea a fost trimisa consilierului general adjunct Tom Tamoney, de la Departamentul Juridic. Secretara acestuia, Kathy Henry, a pus scrisoarea deoparte si nu a spus nimanui despre ea deoarece "era prea ocupata" cu pregatirea unei intalniri a Consiliului de Adminisitratie de la PepsiCo.

Un tribunal din Wisconsin a decis sa penalizeze compania, atribuind 1.26 miliarde de dolari celor doi rezidenti din Wisconsin, adica exact suma ceruta de reclamanti. Charles Joyce si James Voigt au dat in judecata PepsiCo si doi dintre distribuitorii sai, afirmand ca acestia din urma si-au insusit pe nedrept o idee de-a lor, discutata in 1981, privind imbutelierea apei filtrate. Distribuitorii au oferit apoi ideea celor de la PepsiCo, care a folosit-o pentru a produce si vinde apa Aquafina.

National Law Journal precizeaza ca PepsiCo incearca in prezent sa remedieze situatia. Verdictul a fost pronuntat la 30 septembrie, iar compania a cerut anularea lui la 13 octombrie. Avocatii firmei sustin ca nu au fost la curent cu existenta procesului decat la 6 octombrie. PepsiCo afirma ca documentul legal a fost trimis "impropriu" in Carolina de Nord, insa cere tribunalului si "sa ierte birocratia coroporatista care a inmormantat scrisoarea timp de cateva saptamani".

Judecatorul a stabilit o noua audiere a cazului la 6 noiembrie.