Oficialii irakieni au facut publice, marti, inregistrari ale celor doua atentate cu bomba de la sfarsitul saptamanii trecute, care s-au soldat cu 155 de morti. Aceste atentate au fost cele mai sangerose din Bagdad, din ultimii doi ani. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zona, scrie CNN.

Una dintre inregistrari arata un sens giratoriu de pe strada Haifa din centrul Bagdadului, duminica dimineata, in momentul in care are loc o explozie puternica in fata Ministerului Justitiei. Camera se zdruncina in urma impactului, iar imaginea este intunecata de norii de fum. O alta camera a surprins zeci de masini carbonizate si ingropate sub daramaturi, in timp ce focul inca mai arde in apropiere de acestea.

Imaginile au fost facute publice de catre guvernatorul Bagdadului, Salah Abdul Razzaq, in timpul unei conferinte de presa. De asemenea, acesta a anuntat ca, marti, Consiliul Administratiei Provinciale a votat demiterea ministrului de Interne si a comandantului fortelor irakiene din Bagdad - cei doi responsabili de fortele de securitate irakiene din Bagdad.

Razzaq a declarat ca 155 de persoane au fost ucise in urma atentatelor, iar alte 500 au fost ranite. Printre victime se numara si 20 de copii au spus doi oficiali din Ministerul de Interne.

Vezi inregistrarile aici.