Mai multe atacuri coordonate s-au produs, joi, impotriva unor sedii ale politiei pakistaneze, cel putin 39 de persoane fiind ucise, informeaza AFP. O sectie de politie a fost bombardata in nord-vestul tarii, in timp ce un complex de birouri a fost atacat in Lahore.

Atacurile sofisticate vin dupa 11 zile de carnagiu in Pakistan, scrie AFP, si ele demonstreaza puterea militantilor de a lovi chiar in "inima tarii". Raidurile militantilor au scos la iveala si slaba echipare a fortelor de securitate, in ciuda faptului ca guvernul a promis o noua ofensiva impotriva talibanilor aflati langa granita cu Afganistanul.

Potrivit informatiilor, militanti inarmati cu arme automate, grenade si veste explozive au atacat o academie a trupelor de comando din localitatea Bedian, in apropiere de Lahore, o scoala de politie din Manawan, precum si o filiala a Agentiei federale de investigatii.

Oficiali din domeniul securitatii au declarat ca 10 atacatori au fost impuscati ori s-au aruncat in aer in atacurile desfasurate in Lahore, iar printre autorii raidurilor se numara si femei.

Un civil si sapte membri ai fortelor de securitate au fost, de asemenea, ucisi.

Asediul academiei din Bedian a durat circa patru ore, inainte ca armata sa preia controlul imobilului. Cinci atacatori au fost ucisi.

In Kohat, aflat in nord-vestul tarii, 11 persoane, intre care trei politisti, au fost ucise dupa ce un atacator sinucigas si-a detonat masina in apropiere de cladirea sectiei de politie.

Vinerea trecuta, cel putin 52 de civili au fost ucisi dupa ce un atac cu masina capcana intr-o piata din Peshawar. In ziua urmatoare, talibanii au atacat un cartier al armatei de la Islamabad, 23 de persoane fiind omorate.