Purtatorul de cuvant al talibanilor pakistanezi, Maulvi Omar, a fost arestat, au anuntat oficiali din serviciile de informatii de la Islamabad, citati de CNN.

Fortele de securitate l-au capturat pe liderul taliban in urma unei operatiuni desfasurate in apropiere de granita afgana, in regiunea tribala semiautonoma Mohmand. Serviciile secrete afirma ca zona este un fief al extremistilor islamisti care au lansat mai multe atacuri in Pakistan si Afganistan.

Liderul taliban a fost arestat in timp ce se afla intr-o masina, impreuna cu alte doua persoane. Ei se indreptau spre Waziristanul de sud.

Omar a fost cel care a declarat recent ca Statele Unite nu au reusit sa-l omoare pe liderul talibanilor pakistanezi Baitullah Mehsud, el contrazicand oficialii americani care sustineau ca acesta ar fi fost ucis de o racheta lansata de o drona. Omar ii suna frecvent pe jurnalisti pentru a anunta ca talibanii isi asuma responsabilitatea unor atacuri.

Serviciile secrete afirma ca Omar a fost localizat cu ajutorul triburilor locale.

Arestarea lui Omar a venit la cateva ore dupa ce politia pakistaneza a anuntat ca a arestat un comandant militar, Qari Saifullah, care are legaturi cu Al-Qaeda.