Circa 40 de pescari egipteni au scapat din mainile piratilor somalezi, care i-au tinut ostatici mai mult de patru luni, informeaza BBC. Pescarii fusesera tinuti ostatici in apropiere de localitatea Las Qorey.

Un pirat ranit, care a fost gasit pe plaja cu rani provocate de machete, a spus ca egiptenii i-au atacat pe el si pe ceilalti pirati cu diferite unelte, dupa care le-au luat armele.

Doi pirati au fost ucisi in timpul confruntarilor. Pescarii egipteni au reusit sa plece pe mare, ajungand in apele patrulate de nave internationale.

BBC precizeaza ca egiptenii, aflati la bordul a doua vase de pescuit, fusesera capturati in urma cu peste patru luni. Ambarcatiunile au fost deturnate in acelasi timp cu nava Buccaneer, la bordul careia se aflau si marinari romani, si care a fost eliberata recent dupa plata unei recompense.

BBC precizeaza ca Somalia nu are un guvern central din 1991, lucru care ii incurajeaza pe pirati sa atace navele care opereaza in zona Golfului Aden. In regiune patruleaza cateva zeci de vase militare din UE, SUA, Rusia, India.