Ramon Velasquez, vicepresedintele Congresului din Honduras, a fost batut miercuri pe o strada din Tegucigalpa de suporteri ai presedintelui Manuel Zelaya, exilat din tara, informeaza AP. Velasquez a fost agresat in momentul in care a parasit biroul sau din cladirea Congresului. AP relateaza ca politicianul nu a fost ranit.

In imagini se poate vedea cum un demonstrant il loveste cu un bat si cu piciorul pe Velasquez. Imediat, politicianul este inconjurat de mai multi manifestanti care il lovesc cu pumnii si picioarele.

Sustinatorii presedintelui Manuel Zelaya s-au confruntat violent cu fortele de ordine pe strazile capitalei. Manifestantii au aruncat cu pietre, iar politia a raspuns cu gaze lacrimogene. Fortele de ordine au reusit sa-l scape pe Velasquez, care este al doilea lider din Congres, din mainile protestatarilor.

Presedintele interimar Roberto Micheletti a condamnat confruntarile "violente" si "teroriste", afirmand ca ele urmaresc sa submineze campania electorala, care va incepe la sfarsitul lunii. Alegerile prezidentiale vor avea loc la 29 noiembrie.

Tot miercuri, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a fost lovit in stomac de un cetatean, in timpul vizitei pe care a intreprins-o in provincia Arakli. Seful executivului de la Ankara se pregatea sa rosteasca un discurs, cand unul dintre cei care stateau in multime s-a indreptat spre el si l-a lovit in stomac. Premierul a tipat de durere cand a fost lovit.