Presedintele venezuelan Hugo Chavez a criticat golful, despre care a spus ca este sportul burghezilor, informeaza New York Times. Guvernul de la Caracas a decis sa inchida deja doua dintre cele mai cunoscute terenuri de golf din tara, in Maracay si Carabelleda. "Respect toate sporturile. Insa sunt sporturi si sporturi. Vreti sa-mi spuneti ca golful este un sport al poporului?", s-a intrebat Chavez, adaugand insa ca nu vrea sa interzica golful in Venezuela.

"Sa fim exacti. Golful este un sport burghez", a spus liderul venezuelean, in timpul ultimei sale emisiuni televizate "Alo Presidente".

"Respect toate sporturile. Insa sunt sporturi si sporturi. Vreti sa-mi spuneti ca golful este un sport al poporului?", s-a intrebat Chavez, adaugand insa ca nu vrea sa interzica golful in Venezuela.

Liderul sud-american a luat peste picior si folosirea masinilor de golf de catre unii dintre jucatori, afirmand ca ele reprezinta "lenea practicantilor acestui sport".

Julio Torres, directorul Federatiei de Golf din Venezuela, a declarat ca, daca cele doua terenuri de golf vor fi inchise, numarul terenurilor inchise in ultimii ani se va ridica la noua.

Cele mai multe dintre terenurile de golf inchise erau situate in regiuni bogate in petrol, fiind folosite cu precadere de catre americanii care lucrau in industria petroliera.

New York Times precizeaza ca, in ultimii ani, guvernul condus de Hugo Chavez a confiscat bunuri apartinand unor companii straine si a nationalizat mai multe ramuri din industrie. Recent, liderul venezuelean a decis inchiderea a 34 de statii de radio.