Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigori Karassine, a acuzat miercuri Statele Unite ca livreaza in continuare arme Georgiei si a avertizat ca Moscova va actiona in consecinta, relateaza AFP.

"Potrivit informatiilor pe care le avem, livrarile de arme din SUA continua. Asta ne preocupa", a declarat Karassine. "SUA nu sunt singurul furnizor de arme", a adaugat acesta.

Georgia se reinarmeaza pentru a se pregati de o noua agresiune, a declarat miercuri si adjunctul sefului Statului Major rus, Anatili Nogovitin, in ajunul implinirii unui an de la conflictul ruso-georgian.

"Experienta arata ca, daca se reinarmeaza, o fac cu scopul unei agresiuni", a declarat el.

Doua submarine nucleare de atac rusesti au patrulat in largul coastei estice a Statelor Unite in ultimele zile, starnind ingrijorarea Pentagonului, informeaza New York Times. Desi submarinele nu au facut gesturi provocatoare, mentinand cursul in apele internationale, oficialii nu isi pot explica motivele misiunii neobisnuite. "Cand marina rusa face ceva iesit atat din comun este un motiv de ingrijorare", a declarat o sursa de rang inalt de la Pentagon.

"Stim ca (cele doua submarine) sunt in apele internationale. Nu ne facem griji in privinta capacitatii noastre de a le repera. Ne facem griji ca ele sunt acolo".

Unul dintre cele doua submarine rusesti se mai afla marti in apele internationale, la circa 320 de kilometri de coasta Statelor Unite.