Noul guvern de la Sofia, condus de premierul Boiko Borisov (Partidul GERB), a fost aprobat de Parlamentul Bulgariei, informeaza Novinite. Asa cum era de asteptat, parlamentarii bulgarii au aprobat structura guvernului de centru-dreapta cu 162 de voturi "pentru" si 78 "impotriva".

GERB a castigat 116 mandate de parlamentar in urma alegerilor din 5 iulie, lipsindu-i doar cinci voturi pentru a detine majoritatea in Parlamentul de la Sofia.

Guvernul lui Bosisov, fost bodyguard si primar al Sofiei, a fost sustinut de alte trei partide de dreapta: nationalistii din Ataka (21 de mandate), Coalitia Albastra (15 mandate) si conservatorii din RZS (10 mandate).

Deputatii socialisti, care au guvernat tara pana in prezent, si reprezentantii etnicilor turci au votat impotriva guvernului lui Borisov.

Guvernul minoritar al GERB are 16 ministri si include o serie de politicieni reformisti, intre care si un economist de la Banca Mondiala, precum si seful unitatii de lupta contra fraudarii fondurilor europene.

Partidul de centru-dreapta GERB, condus de Borisov (50 de ani), a castigat alegerile parlamentare din 5 iulie promitand combaterea coruptiei si crimei organizate, precum si adoptarea de masuri economice pentru temperarea recesiunii din Bulgaria, cel mai sarac stat din UE.