Consiliul de ministri algerian a decis sa mute week-endul in zilele de vineri si sambata, in loc de joi si vineri, cum era pana acum. Dispozitia intra in vigoare incepand de 14 august, se arata intr`un comunicat citat de agentia de presa APS.

S`ar putea ca, intors plin de nervi de la banca (subliniez, banca), sa doriti sa mergeti sa va recuperati nervos intr`o tara cum e Algeria. Daca nimeriti in week-endul lor (nu in cel cu care v`ati obisnuit in Europa), riscati sa va enervati si mai tare.

Algerienii aveau de prin 1976 repaosul saptamanal stabilit joia si vinerea din motive care tin de orientarea musulmana a religiei majoritare. Masura era aplicata in companiile de stat, privatii stabilind ei insisi care zile sunt de week-end si care nu.

Prietenii de la ArcelorMittal Steel, care detin in Algeria complexul siderurgic de la Annaba (estul tarii), trecusera de pilda la week-endul european (vineri - ziua dedicata rugaciunii saptamanale la musulmani - si sambata) inca de un an, fara ca autoritatile sa faca vreun gest de protest.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.