Dragostea are pret fix. Cercetatorii britanici au descoperit ca iubirea costa exact 190.212 de euro, scrie The Telegraph. O relatie stabila costa si ea 180.209 euro, comparativ cu 73.621 de euro, cat valoreaza petrecerea timpului cu prietenii. Cartea "You Are Really Rich, You Just Don't Know It Yet" (Sunteti foarte bogati, doar ca nu stiti inca acest lucru), scrisa de britanicii Steve Henry si David Alberts, este o dovada a faptului ca suntem inconjurati de lucruri si sentimente mult mai importante decat banii, spun autorii.

"Cartea este despre un nou sistem de valori, o alternativa la sistemul financiar", a declarat Steve Henry, care a explicat de unde vin resorturile unui astfel de demers: "in mare parte, ca rezultat direct al crizei creditelor, oamenii exploreaza diferite moduri de viata si cauta ceva care sa inlocuiasca banii din functia de criteriu general de valori".

Totul a pornit de la un studiu realizat de compania Brainjuicer, care a chestionat peste 1.000 de persoane cu privire la lucrurile care le fac fericite. Respondentii au fost rugati sa evalueze 50 de evenimente si experiente diferite, apoi sa le compare cu placerea resimtita dupa un castig la loterie. In etapa urmatoare, cercetatorii au folosit un sistem de evaluare care a transformat in bani toate lucrurile care ne fac fericiti.

"Am inceput sa ne uitam la lucrurile care fac diferenta in vietile oamenilor si am zis ca viata inseamna mai mult decat sa-ti faci griji sa strangi cureaua, pentru ca e recesiune", a continuat David Alberts. "Trebuie sa ne gandim de doua ori cu privire la modul in care cheltuim bani si ce vrem cu adevarat in viata".

In urma studiului, a reiesit ca sanatatea este lucrul cel mai pretuit: 209.640 euro. Cuvintele "Te iubesc" vin pe locul al doilea, cu o valoare de 190.212 euro, urmate de implicarea intr-o relatie stabila, care costa 180.209 euro.

Alte evenimente din top 10 cele mai placute experiente din viata sunt: sa traiesti intr-o tara sigura - 150.676 euro, sa ai copii - 143.900 euro, sa razi - 125.770 euro, sa faci sex - 122.456 de euro, sa mergi in vacanta - 106.864 euro.