Sute de persoane au protestat violent, joi, in Berlin si Hamburg, pregatindu-se pentru 1mai. Au strigat sloganuri anti-capitaliste au aruncat cu sticle si pietre in politisti, dupa o petrecere de strada care a avut loc in cartierul Friedrichshain din Berlin. Mai multe containere de gunoi au fost incendiate. Demonstrantii au vandalizat si citeva tramvaie si masini. In Hamburg mai multi reprezentanti ai fortelor de ordine au fost raniţi in ciocnirile de strada, relateaza Reuters.

Politia berlineza se asteapta la alte violente, vineri, cind membrii partidelor de extrema dreapta, ai uniunilor sindicale si activistii de stinga au anuntat ca vor iesi in strada.

Criza economica (in urma careia a crescut numarul de someri), nemultumirea publica legata de scaderile salariale ar putea scoate in strada mii de persoane, fapt ce a sporit ingrijorarile politiei legate de acest 1 Mai.

In Franta, opt dintre principalele uniuni sindicale au chemat la proteste pentru vineri impotriva felului in care presedintele Nicolas Sarkozy coordoneaza masurile economice, in timp ce in Spania, la Madrid, este anuntata o mare demonstratie a sindicalistilor, informeaza Agerpres.