Doi soldati au fost ucisi dupa ce persoane necunoscute au atacat o cazarma a armatei britanice in Irlanda de Nord, a anuntat Ministerul Apararii, citat de BBC. Alti patru angajati ai bazei militare Massereene au fost raniti in cursul atacului produs in localitatea Antrim, la nord de Belfast.

Nimeni nu a revendicat atacul, insa oficialii sustin ca el apartine unor dizidenti din Armata Republicana Irlandeza (IRA).

Secretarul pentru Irlanda de Nord, Shaun Woodward, a condamnat atacul, despre care a spus ca este un "act de un barbarism criminal".

Incidentul este anchetat de catre Serviciul Politiei din Irlanda de Nord. Zona din jurul cazarmii a fost inchisa de politie.

Soldatii ucisi sunt primii care au fost asasinati in Irlanda de Nord dupa 1997, cand un caporal a fost impuscat mortal de un tragator de elita al IRA.

Atacul s-a produs la cateva zile dupa ce Sir Hugh Orde, seful politiei din Irlanda de Nord, a solicitat serviciilor de informatii sa adune date despre dizidentii republicani, care inca nu accepta acordul incheiat cu guvernul de la Londra.

Politicieni din toate formatiunile din Belfast au condamnat atacul.