Desi rubla pierde din ce in ce mai mult teren, criza gazelor abia s-a incheiat, iar popularitatea lui scade, Vladimir Putin se bucura de simpatia autoritatilor pe care le conduce. Acestea au organizat in onoarea lui, la sfarsitul anului trecut, un concert in valoare de peste 20.000 de euro, un dar neobisnuit pentru imaginea de ascet pe care Putin si-a creat-o, scrie timesonline.co.uk.

Premierul rus Vladimir Putin, expert in judo si fost spion KGB, a asistat la concertul sustinut de Bjorn Again, trupa-tribut Abba, organizat in mare secret in onoarea sa de administratia de la Kremlin.

Evenimentul contrasteaza cu imaginea de ascet proiectata de mass-media de stat, care l-a prezentat mereu pe premier ca fiind o persoana cu gusturi simple. The Times a aflat ca organizatorii au cheltuit in jur de 22.500 euro, iar Rod Stephen, fondatorul trupei Björn Again, a mentionat ca tot echipamentul necesar care ii astepta in locatie era nou-nout, fiind achizitionat special pentru acest concert.

Membrii trupei au aflat abia in timpul pregatirilor pentru eveniment ca vor canta pentru premierul rus: Aileen McLaughlin, care joaca rolul Agnethei Fältskog, blonda din trupa Abba, a povestit ca Putin si companioana lui stateau pe o sofa, protejata de o cortina mobila. Alte sase persoane au fost prezente la acest concert privat, care a avut loc pe 22 ianuarie.

"A fost cel mai mic public in fata caruia am concertat vreodata, dar domnului Putin i-a placut foarte mult, strigand bravo si aplaudand impreuna cu ceilalti", a declarat Aileen McLaughlin. (...) Toti erau imbracati la patru ace - domnul Putin purta papion, iar partenera lui purta o rochie crem lunga si foarte frumoasa", a declarat McLaughlin. "Banuiesc ca era sotia lui, dar nu am putut sa o vad prea bine din cauza cortinei", a adaugat aceasta.

Times aminteste cu aceasta ocazie ca presa rusa a speculat o prietenie a premierului cu Alina Kabaeva, faimoasa gimnasta. Totusi, nu se poate spune clar ca partenera lui Putin la concertul privat nu era chiar Liudmila Putin.