Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, aflat in vacanta in Hawaii, este cel mai bine cotat presedinte ales al americanilor, potrivit unui sondaj de opinie publicat la mai putin de o luna inainte ca Obama sa-si preia mandatul la Casa Alba.

Intr-un moment in care SUA trec prin cea mai grava criza economica din ultimii 80 de ani, marea majoritate a americanilor (82%) este de acord cu felul in care Barack Obama a actionat in perioada de tranzitie, arata un sondaj CNN publicat miercuri.

Cu acest procent, Obama s-a situat inaintea presedintelui George W. Bush la alegerile din 2000 (65%) si a lui Bill Clinton in 1992 (67%).

Sondajul de opinie a fost realizat la sfarsitul saptamanii trecute, cand Barack Obama si-a prezentat echipa completa cu care se va instala in 20 ianuarie la Casa Alba si in momentul in care au aparut noi indicatori privind starea dezastruoasa a economiei americane.

In acest timp, Barack Obama este in vacanta cu familia intr-o statiune balneara din Hawaii. In mesajul de Craciun presedintele ales a evocat timpurile dificile prin care trece tara.

"Trebuie sa facem tot posibilul pentru a-i ajuta pe ceilalti, pentru a gasi solutii noi, pentru a deschide un nou capitol al istoriei", a declarat Obama.