Cutremurul produs joi dimineata in Japonia a provocat ranirea a 102 persoane si a distrus cel putin 31 de cladiri in nordul tarii, au anuntat autoritatile, citate de CNN.

Seismul a avut o magnitudine de 6.8 grade pe scara Richter si a provocat alunecari de teren in sase zone.

Serviciul feroviar a fost suspendat in regiunile afectate, traficul rutier s-a desfasurat cu dificultate pe cateva autostrazi, iar aproape 7.000 de locuinte au ramas fara electricitate dupa ce seismul a provocat o pana de curent.

AP a transmis ca seimul a durat in jur de 40 de secunde. Un purtator de cuvant al Agentiei Meteorologice din Japonia, Takashi Yokota, a avertizat in legatura cu riscul producerii unor replici ale cutremurului.

Epicentrul curtremurului a fost localizat in estul regiunii Honshu, la aproximativ 25 de km de localitatea Morioka, insa a fost resimtit chiar si la Tokio, la 500 de km.

Este al doilea seism produs in aceasta saptamana in Japonia. Luni, un cutremur cu o magnitudine de 6,1 pe scala Institutului american de geofizica a avut loc tot in largul coastelor insulei Honshu, la o adancime de 33 de kilometri.