Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a afirmat ca musulmanii vor "smulge din radacini puterile satanice" si a reafirmat ca statul evreu va fi sters de pe harta in curand, transmite FoxNews, citand AFP.

"Trebuie sa anunt ca regimul sionist, care are o istorie de 60 de ani de genocid, jaf, cotropire si tradare, este pe cale sa moara si foarte curand va fi sters de pe scena geografica", a declarat Ahmadinejad.

"Astazi a venit timpul pentru caderea puterii satanice a Statelor Unite si a inceput numaratoarea inversa a anihilarii imparatului puterii si al bogatiei", a adaugat liderul de la Teheran.

Casa Alba a respins imediat declaratiile lui Mahmoud Ahmadinejad la adresa Israelului si l-a acuzat de "ignorarea totala" a nevoilor si credintelor poporului iranian.

AFP precizeaza ca presedintele iranian este un devotat al lui Mahdi, despre care siiti cred ca a disparut cu peste o mie de ani in urma si ca se va intoarce pentru a aduce o noua perioada de pace si armonie.

Liderul iranian a mai atacat si in trecut Israelul

Declaratiile lui Ahmadinejad legate de disparitia statului evreu nu sunt primele de acest gen facute de liderul iranian. Saptamana trecuta, liderul de la Teheran a declarat ca Israelul "va fi in curand sters" de pe teritoriile palestiniene de catre palestinieni.

"Acest stat terorist si criminal este sustinut de puteri straine, dar acest regim va fi in curand eradicat de catre palestinieni", a afirmat Ahmadinejad. "Cat le priveste pe statele din regiune, acest regim nu exista", a adaugat liderul iranian.

In 2005, Ahmadinejad a afirmat ca spera ca Israelul va fi eradicat de pe harta Orientului Mijlociu.

In urma cu doua saptamani, seful republicii iraniene a calificat Israelul "un cadavru imputit". El a mai facut in trecut si alte declaratii belicoase, afirmand ca spera in exterminarea Israelului, relocarea statului evreu in Europa sau Alaska si a chestionat dimenisiunile Holocaustului.